Lang Zullen We Lezen! Boeken-zoeker!

Boekenzoeker geeft leestips aan jonge lezers tussen 0 en 18 jaar, op basis van persoonlijke voorkeuren over bijvoorbeeld het aantal pagina’s of thema.

LangZullenWeLezen is het boekenplatform van VRT, in samenwerking met Boek.be. Het wil iedereen goesting geven om meer - of weer - te gaan lezen.

 

Lees hieronder alles over deze prachtige leesplatforms, en klik door naar hun websites!

boekenzoeker

Boekenzoeker


Op zoek naar een boek? Boekenzoeker helpt je kiezen!
Boekenzoeker geeft leestips aan jonge lezers tussen 0 en 18 jaar, op basis van persoonlijke voorkeuren over bijvoorbeeld het aantal pagina’s of thema. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!

In jouw bib?
Kreeg je een leuke boekentip, dan kan je meteen checken waar je het boek kan vinden in jouw bibliotheek. Je kan het boek opslaan op je leeslijst en dat lijstje doormailen naar jezelf of naar anderen. Of je drukt het af en neemt het mee naar de bib.

Lees en reageer!
Om een voorsmaakje te krijgen van een boek, krijg je een kort lees- of luisterfragment. Klaar met lezen? Laat dan gerust een reactie achter, geef een aantal sterren, deel de tip via sociale media of via mail naar een vriend(in), familielid of klasgenoot.

Laat je inspireren
De Boekenzoeker-redactie stelt regelmatig leuke lijstjes samen, bijvoorbeeld met boeken over denkbeeldige vriendenboeken voor seriekijkers of de coolste dagboeken.  Bekijk ook de top tien van best gesmaakte boeken voor de verschillende leeftijden.

Boekenzoekerbingo
Boekenzoeker spelenderwijs ontdekken doe je met boekenzoekerbingo. Download en print de Boekenzoekerbingo, vind een boek bij elke categorie en noteer de titels. En dan lezen maar! 

 

lzwl.jpg

Lang Zullen We Lezen!

Neus rond in de boekenkast van andere boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega’s,… en ontdek wat zij van hun gelezen boeken vinden en welke boeken ze plannen om te lezen. Maak ook je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score. En daar blijft het niet bij.


Snuister eens tussen wat de VRT in woord & beeld aan boeken te bieden heeft. Miste je een interview over de laatste klepper van je favoriete auteur? Op langzullenwelezen.be kan je het ongetwijfeld nog eens beluisteren of bekijken. Van Interne Keuken, Touché en De Wereld Vandaag op Radio 1 tot Pompidou op Klara en De Madammen op Radio 2, van De Afspraak en Winteruur op Canvas tot Van Gils & gasten op Eén: we verzamelen het hier allemaal. Het overzicht van de besproken boeken vind je trouwens terug in de online boekenkasten van deze programma’s.

Ontmoet andere boekenliefhebbers en auteurs. Houd daarom onze literaire kalender in de gaten. Daar vind je een selectie van events rond boeken in heel Vlaanderen. We brengen je er trouwens ook op de hoogte van auteurs en boeken die binnenkort zullen opduiken in de VRT-programma’s.

Ontvang boekennieuws door je te abonneren op onze nieuwsbrief, en sta zelf eens in de kijker: we pikken regelmatig een recensie van één van onze boekenvrienden op.

Benieuwd naar alle leestips? Klik vlug door naar www.langzullenwelezen.be