Lid worden

Om alle bibliotheekdiensten te kunnen gebruiken maak je je lid van de bibliotheek. Breng je identiteitskaart mee en meld je bij de balie om je als lid te laten registeren.

• < 18 jaar: gratis
  • > 18 jaar: 5 euro / jaar

Leden kunnen tot 20 materialen (boeken, dvd's, cd's, strips, ...) lenen, voor een periode van 4 weken. Daarna kun je het boek nog eens verlengen voor 4 weken, mits het niet gereserveerd is door een andere lener.

Bij het te laat inleveren van boeken (na het verstrijken van de uitleentermijn), is er een telaatgeld van 0,20€ per dag, per stuk.

Uitleenpost Wenduine

Naast de hoofdbibliotheek Canticleer, is er ook de Uitleenpost Poseidon in Wenduine. Met je lenerspas kan je zowel in de hoofdbibliotheek, als in de uitleenpost van Wenduine terecht.

Boeken reserveren en verlengen

Wil je een boek (of ander materiaal) reserveren? Zoek het op in onze catalogus, en klik op 'details' en daarna op 'reserveer'. Wij verwittigen je wanneer het boek klaar ligt, waarna je 10 dagen de tijd hebt om het op te halen.

Een boek (of ander materiaal) bestellen uit een andere bibliotheek kan ook via het 'Interbibliothecair Leenverkeer' (IBL). Hiervoor kan je terecht aan de balie, of contacteer je een bibliotheekmedewerker via telefoon of mail. Dit kost 1 euro per stuk.

Via Mijn Bibliotheek (blauwe knop rechtsboven) kan je je materialen raadplegen en verlengen.

Inleverbus

Sta je voor een gesloten deur van de bib of heb je weinig tijd en wil je boeken, tijdschriften, cd’s of dvd’s terug inleveren? Dit kan in onze inleverbus! Aan de straatkant van de bib staat een grote betonnen brievenbus, waarin je je materialen kan inleveren.

Internet en wifi

In de bibliotheek kan het internet worden geraadpleegd op de publiekscomputers of via de wifi. Ons open wifi-netwerk (met de naam 'publiek') kan door iedereen vrij gebruikt worden, na in te loggen met je facebook- of google-account, of door je naam en emailadres op te geven.

Het gebruik van de publiekscomputers is beperkt tot 1 uur per lid per dag en dit enkel tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De wifi is onbeperkt toegankelijk tijdens de openingsuren.

Printen en kopiëren

Informatie van het internet kan worden afgeprint. Bibliotheekmaterialen kunnen ook gekopieerd worden.

A4 – zwart/wit € 0,05
A4 – kleur € 0,50