DVD
Suédois

The Sandhamn murders. Seizoen 3

Viveca Sten (antécédent bibliographique), Jakob Cedergren (acteur)
Moorden op en rond het idyllische eiland Sandhamn bij Stockholm worden opgelost door rechercheur Thomas Andreasson die een persoonlijke band met het eiland heeft.
Titre
The Sandhamn murders. Seizoen 3
Antécédent bibliographique
Viveca Sten
Acteur
Jakob Cedergren
Titre uniforme
Morden i Sandhamn Volume 3
Langue
Suédois
Éditeur
Lumière, © 2018
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2016
Durée
4 x 90 min.
Note
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de romans van Viveca Sten
EAN
5407003481303

Commentaires

Seizoen 3 (2014) van een Zweedse detectiveserie naar de boeken van Viveca Sten. Sten is een Zweedse juriste (1959) die sinds haar jeugd de zomers doorbrengt op het idyllische eiland Sandhamn dat voor de kust van Stockholm ligt. Hoofdpersonen zijn Thomas Andreasson (Jakob Cedergren), een rechercheur die na een persoonlijk drama te werk is gesteld op Sandhamn en zijn jeugdvriendin Nora Linde (Alexandra Rapaport), die daar een zomerhuis bezit. Een groepje kinderen dat verstoppertje speelt in het bos doet een verschrikkelijke ontdekking: er ligt een menselijke arm in een zak. Thomas en zijn collega Mia Holmgren onderzoeken de zaak en vinden een verband met de verdwijning van een meisje een jaar eerder. Dan wordt een tweede meisje als vermist opgegeven. Alle opnames zijn op locatie gemaakt, het tempo is rustig, de nadruk ligt meer op de sfeer met een vleugje romantiek dan op de spanning. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Onschuldig verleden’ (I grunden utan skuld’, 2010). 3 afleveringen.

À propos de Viveca Sten

Viveca Sten, née le 18 juin 1959 à Stockholm, en Suède, est une romancière suédoise, auteur de plusieurs romans policiers et ouvrages juridiques. Elle est principalement connue pour être l'auteur d'une série policière se déroulant sur l'île de Sandhamn qui a été adaptée à la télévision sous le format d'une mini-série intitulée Meurtres à Sandhamn (Morden i Sandhamn).

Biographie

Elle obtient un diplôme de droit à l'université de Stockholm, puis un MBA à la Handelshögskolan i Stockholm. Elle travaille au cours de sa carrière comme avocate et responsable juridique pour les sociétés Scandinavian Airlines System, Letsbuyit.com, Amadeus Scandinavia et pour l'entreprise de service postal PostNord.

Elle vient à l'écriture en rédigeant des manuels juridiques. Lors de l'été 2005, elle imagine lors d'une balade sur l'île de S…En lire plus sur Wikipedia