Omwille van de troon

Tomas Ross (auteur)

Omwille van de troon

Genre:
Nadat prins Bernhard in 1948 de gebedsgenezeres Greet Hofmans op paleis Soestdijk heeft binnengehaald, blijkt achter deze mysterieuze vrouw een groep mensen te staan die er alles aan is gelegen om de macht te grijpen.
Titre
Omwille van de troon
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2002
511 p.
ISBN
90-234-0448-3

Plusieurs formats:

Commentaires

Tomas Ross geldt als een unicum in het wereldje van de spannende roman. Hij weet als geen ander Nederlandstalig misdaadauteur zijn romanintriges te betrekken op hedendaagse politieke ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Zijn werken dienen bijgevolg eerder gesitueerd in het genre van de politieke intrige, annex spionageroman, dan in het gebied van de modale politionele misdaad. Omwille van de troon vangt aan in 1948, wanneer op het Paleis Soestdijk onenigheid dreigt tussen koningin Juliana en haar echtgenoot Prins Bernard, omtrent de bemiddeling van gebedsgenezeres Greet Hofmans (bijgenaamd de 'Raspoetin van Soestdijk') in het genezingsproces van de 8-jarige prinses Marijke. De vrij complexe intrige ontwikkelt zich in drie delen die een periode van acht jaar (1948-1956) bestrijken alvorens tot een bevredigende conclusie te komen. Niet alleen de Nederlandse hofperikelen bepalen de plot, maar ook de jacht op gewezen nazi's en collaborateurs en de rivaliteit tussen Oost en West…Lire la suite
Nieuwe 'faction'-thriller van Tomas Ross, dit keer over de geruchtmakende Greet Hofmans-affaire. In 1948 haalde prins Bernhard gebedsgenezeres Greet Hofmans op paleis Soestdijk binnen in de hoop dat zij iets voor de slechtziende prinses Marijke (nu Christina) zou kunnen doen. Een daad met verstrekkende gevolgen want de religieuze en pacifistische Juliana, die enkele maanden later koningin werd, stond jarenlang (de tijd van de Koude Oorlog) sterk onder de invloed van deze charismatische vrouw. Greet Hofmans veroorzaakte een steeds dieper wordende kloof tussen Juliana en Bernhard zowel op persoonlijk als politiek vlak. Beiden hadden een groep mensen achter zich staan die graag meer invloed wilden hebben in het Nederlandse regeringsbeleid. Goed geschreven en gedocumenteerde, complexe en spannende thriller waarin (soms verrassende) feiten en fictie weer op kundige wijze tot een goedsluitend geheel samen zijn gesmeed. Ross is gespecialiseerd in het schrijven van spannende 'faction'-boeken,…Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia