Livre
Néerlandais
Een ex-SEAL krijgt opdracht om de relaties van een Mexicaans drugskartel in kaart te brengen en daarna te elimineren.
Titre
De ogen van de vijand
Auteur
Tom Clancy Peter Telep
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Against all enemies
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
496 p.
ISBN
9789400500778 (paperback)

Commentaires

11 september was een godsgeschenk voor Tom Clancy. Liefhebbers van politieke thrillers vonden al langer de weg naar zijn boeken, maar nu kan ook de modale burger vaststellen dat de werkelijkheid de fictie overstijgt. De fanatiekeling uit het Midden-Oosten is het bindmiddel van een volk; het cement dat de vaderlandsliefde van de Amerikanen verstevigt. In De ogen van de vijand rekent Clancy af met de vijand en verwerkt zo het trauma van een hele natie.
Ex-Navy SEAL Maxwell Moore is de nieuwste telg in het rijtje militaire onsterfelijken van Clancy. Na een undercoveroperatie in Afghanistan wordt Moore teruggeroepen naar de Verenigde Staten voor een nieuwe opdracht. De oorlog tussen rivaliserende drugskartels in Ciudad Juárez dreigt de Mexicaanse grens over de steken. Maar het echte gevaar komt uit de gekende hoek: moslimextremisten sluiten een deal met een van de kartels en kunnen zo ongemerkt de Verenigde Staten binnendringen. Moore leidt een team infiltranten in een race te…Lire la suite
CIA-agent en ex Navy Seal Moore krijgt opdracht een drugskartel in Mexico uit te schakelen nu men ontdekt heeft dat zij banden hebben aangeknoopt met Al Qaida. Terwijl een hevige strijd ontbrandt tussen de Amerikanen en twee concurrerende kartels, bereidt Al Qaida een aanval voor op Amerika waarbij ze gebruik maken van de smokkelroutes van de kartels. Een prettig lezende, vuistdikke roman met de bekende ingrediënten van de bekende auteur (die ook nu gebruik maakt van een co-auteur) als drugs, high tech info, zeer veel geweld, maar ook spanning tot het eind. De verhaallijnen zijn vrij eenvoudig, rechttoe rechtaan en zullen de liefhebber van dit genre zeker boeien, ondanks het feit dat een mensenleven niets voorstelt en de afloop ruim tevoren bekend is. Het taalgebruik is niet al te moeilijk en het verhaal is goed te volgen. Omdat de hoofdpersoon een aardige stoere ijzervreter is, ontstaat in deze pageturner heel snel een band tussen hem en de lezer. Kleine druk, ruime bladspiegel.

À propos de Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Image by Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo Clancy Jr., dit Tom Clancy, né le 12 avril 1947 à Baltimore (Maryland), où il meurt le 1er octobre 2013, est un romancier américain. Ses romans d'espionnage, du genre techno-thriller ou thriller politique, sont technologiquement très documentés et tournent autour du milieu du renseignement américain, plus précisément la CIA — à l'exception de Tempête rouge — sur fond de guerre froide ou de terrorisme. Certains de ses romans connaissent des adaptations au cinéma, notamment À la poursuite d'Octobre rouge ou La Somme de toutes les peurs.

Il connaît un regain de popularité après les attentats du 11 septembre 2001, non seulement pour sa description préalable, très vraisemblab…En lire plus sur Wikipedia