Door de vondst van een vrouwenskelet in haar tuin bij Boston gaat een vrouw op zoek naar de achtergrond van die moord. Naast gruwelijke medische toestanden ontdekt ze ook een spoor naar een 19e eeuwse seriemoordenaar.
Titre
Koud hart
Auteur
Tess Gerritsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bone garden
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008
399 p.
ISBN
9789044322231

Plusieurs formats:

Commentaires

Als Julia Hammill (38) na haar scheiding aan het werk is in de tuin van haar nieuwe huis bij Boston (VS), vindt ze een skelet en waarschuwt de politie. Onderzoek van de patholoog-anatoom wijst uit dat het van een vrouw is die rond 1830 door een zware slag op haar hoofd is vermoord. Julia verdiept zich in de geschiedenis achter deze moord, geholpen door de oudoom (89) van een van haar buren, verre familie van het slachtoffer. Het spoor leidt naar medisch student Norris Marshall, die in 1830 in Boston onterecht wordt verdacht van de moord op twee verpleegsters en een arts. Daarom zoekt hij de enige getuige die de dader heeft gezien, een vrouw wier tante de link legt naar Julia en een nieuwe liefde. De Amerikaanse interniste is nu bestsellerauteur (1953) van medische thrillers, waaronder ‘Koud Bloed’ en ‘De Mefisto Club’. In dit vlotgeschreven, goed opgebouwde verhaal zijn de twee plots goed met elkaar verweven tot een spannende medische thriller die vooral boeiend is voor lezers met his…Lire la suite

À propos de Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Image by

Tess Gerritsen, née le 12 juin 1953 à San Diego en Californie, est un écrivain américain de suspenses romantiques et de thrillers médicaux. Publiée dans une vingtaine de pays, elle est l'auteur d'une série de best-sellers classés sur la liste du New York Times.

Biographie

Élevée à San Diego (Californie), Tess Gerritsen fait ses études à l'Université Stanford et reçoit son diplôme de médecin à l'Université de Californie à San Francisco. Alors qu'elle vit et exerce la médecine à Hawaii, Tess Gerritsen envoie une nouvelle à un concours littéraire organisé par le Honolulu Magazine. Son histoire gagne le premier prix et elle quitte aussitôt son activité de médecin. Ses premiers livres sont des suspenses romantiques, mais elle est encensée par la critique pour son premier thriller médical Donneur sain.

En lire plus sur Wikipedia