Livre
Néerlandais

De chirurg

Tess Gerritsen (auteur)
Een vrouwelijke arts op een eerste hulp-afdeling in een Bostons ziekenhuis wordt bedreigd door een maniakale seriemoordenaar.
Titre
De chirurg
Auteur
Tess Gerritsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The surgeon
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2003
316 p.
ISBN
90-443-0711-8

Commentaires

Word zelf het volgende slachtoffer van de chirurg. Beter kan je het niet zeggen: De chirurg van Tess Gerritsen dwingt de lezer vanaf de eerste pagina om mee te speuren naar een seriemoordenaar, die in Boston actief is. Toch komt de politie er al snel achter dat de moorden daar niet begonnen zijn. De spilfiguur waarrond alles lijkt te draaien, is de chirurg Catherine Cordell. Ze viel twee jaar geleden zelf in handen van een seriemoordenaar, maar kon overleven door hem te doden. Op het moment dat haar leven terug in de plooi lijkt te vallen, doemen door de nieuwe moorden de spoken van haar verleden weer op. Het politieteam van Moore, Frost en Rizzoli vindt al snel overeenkomsten met de oude moorden. De slachtoffers zijn steevast jonge vrouwen, die in hun eigen huis aangevallen worden. Als orgelpunt van de brutaliteiten waaraan hij hen onderwerpt, snijdt hij hun baarmoeder uit.
Naarmate het boek vordert, wordt de band tussen Moore en Cordell steeds inniger. Dit zorgt er soms …Lire la suite
Een seriemoordenaar in Boston sluipt 's nachts de huizen van zijn vrouwelijke slachtoffers binnen en verwijdert hun baarmoeder voordat hij hen de keel doorsnijdt. Vanwege zijn vakkundige 'operaties' heeft hij de bijnaam 'de chirurg' gekregen. Het enige houvast dat de politie heeft, is de getuigenis van dokter Catherine Cordell, chirurg in een van Bostons beste ziekenhuizen, die bijna het slachtoffer werd van een nagenoeg identieke moord en de dader doodschoot. Catherines met moeite herwonnen zelfvertrouwen stort in als blijkt dat 'de chirurg' geheime details weet van de aanslag op haar eigen leven. En met iedere moord lijkt hij dichter bij te komen. Is 'de chirurg' wel een copycat killer? Catherines leven verandert geleidelijk in een hel. Het enige houvast dat ze nog heeft, is rechercheur Thomas Moore, maar is hij opgewassen tegen 'de chirurg'? Een zeer spannende, vlotgeschreven, zeer medische thriller, met een vleugje romantiek en een bloedstollende finale. Met beknopte woordenlijst …Lire la suite

À propos de Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Image by

Tess Gerritsen, née le 12 juin 1953 à San Diego en Californie, est un écrivain américain de suspenses romantiques et de thrillers médicaux. Publiée dans une vingtaine de pays, elle est l'auteur d'une série de best-sellers classés sur la liste du New York Times.

Biographie

Élevée à San Diego (Californie), Tess Gerritsen fait ses études à l'Université Stanford et reçoit son diplôme de médecin à l'Université de Californie à San Francisco. Alors qu'elle vit et exerce la médecine à Hawaii, Tess Gerritsen envoie une nouvelle à un concours littéraire organisé par le Honolulu Magazine. Son histoire gagne le premier prix et elle quitte aussitôt son activité de médecin. Ses premiers livres sont des suspenses romantiques, mais elle est encensée par la critique pour son premier thriller médical Donneur sain.

En lire plus sur Wikipedia