Livre
Néerlandais

Breek me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Juliette is ontsnapt aan Het Herstel, dat haar als wapen wil gebruiken vanwege haar dodelijke aanraking. Maar in het verzetshoofdkwartier Omega Point staat ze al snel voor een nieuwe hartverscheurende keuze, waarmee ze het leven van haar grote liefde Adam op het spel zet.
Titre
Breek me
Auteur
Tahereh Mafi
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unravel me
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Blossom, 2013
464 p.
Note
Vervolg op Verwoest me en gevolgd door Versplinter me
ISBN
9789020679618 (hardback)

Commentaires

Breek me is het vervolg op Vrees me. Het is aan te raden om eerst Breek me te lezen.
Juliette Ferrars verblijft al twee weken in Omega Point, de ondergrondse basis van het verzet. Ze is omringd door mensen zoals zij — mensen met krachten — maar ze voelt er zich niet op haar gemak. Ze vindt het niet gemakkelijk om zich aan te passen aan mensen na jaren in isolatie te hebben doorgebracht. Daarnaast schuwen mensen haar en haar dodelijke kracht nog steeds, verlopen haar trainingen allesbehalve vlot en ziet ze Adam ook niet veel door de strenge regels die er gelden.
Met een dreigende oorlog met Het Herstel in het vooruitzicht, voelt Juliette de stress om te presteren zodat ze mee kan vechten. De zaken worden verder bemoeilijkt door Warner, die haar nog niet heeft opgegeven en haar terugwil. Wanneer het verzet erin slaagt Warner gevangen te nemen, krijgt Juliette een kant van hem te zien die ze niet kende, en die haar doet twijfelen aan haar gevoelens voor he…Lire la suite
Tijdens haar verblijf in Omega Point, het ondergrondse verblijf van het verzet, moet Julliette (17, ik-figuur) leren omgaan met haar alles verwoestende gave. Moeilijker voor Julliette, die een gigantisch minderwaardigheidscomplex heeft, is echter het accepteren dat zij over haar eigen leven moet beslissen. Moet ze Adam laten vallen? Wat zijn haar gevoelens voor Warner? En zijn de ideële uitgangspunten van Omega wel eerlijk en/of haalbaar? Tweede deel uit de trilogie over Juliette waarin de karakters van met name Julliette, Adam en Warner verder uitgediept worden. Ondanks het feit dat het verhaal zich in een soort sf-omgeving afspeelt, is het heel hedendaags: wie ben ik, wat wordt er van me verwacht, wat moet ik kiezen, hoe moet ik aardig gevonden worden, etc. De niet altijd even eenvoudige poëtische en beeldende schrijfstijl blijft bijzonder en zal worden bejubeld of gehaat. Een meer dan waardige opvolger van het eerste deel 'Vrees me'* en niet te begrijpen zonder het eerste deel te h…Lire la suite

Breek me

Dit is het tweede deel uit de trilogie over Juliette, een jonge vrouw die opgroeit in een nieuwe wereld. In het eerste deel hebben we kennis gemaakt met deze wereld en de verwoestende gave die Juliette bezit. In dit boek worden de karakters van de hoofdpersonages Julliette, Adam en Warner verder uitgediept. (In het tussendeel werd de figuur van Warner uitgediept)
Tijdens haar verblijf in Omega Point, het ondergrondse verblijf van het verzet, moet Juliette leren omgaan met haar alles verwoestende gave. Ondertussen wordt haar relatie met Adam complexer. Hij lijkt onder haar liefde te lijden, zowel fysiek als mentaal. Als ze ook nog gevoelens lijkt te hebben voor Warner is ze helemaal in de war. Voeg daar ook nog eens een dosis minderwaardigheidsgevoel waar Juliette maar niet vanaf geraakt.
Je voelt wel dat Juliette veel sterker in haar schoenen begint te staan. Dat merk je ook vooral aan de schrijfstijl. De stijl blijft even poëtisch en beeldend, maar wordt samenhangender en…Lire la suite

À propos de Tahereh Mafi

Tahereh Mafi, née le 9 novembre 1988 dans le Connecticut, est une auteure irano-américaine vivant à Santa Monica en Californie. Elle est connue pour ses ouvrages de littérature pour jeunes adultes (ou Young Adult).

Biographie

Tahereh Mafi est née dans une petite ville du Connecticut. Elle est la plus jeune de sa famille, cadette de quatre frères. Ses parents sont originaires d'Iran. À l'âge de 12 ans, elle déménage avec sa famille en Californie du Nord et à l'âge de 14 ans, ils emménagent à Orange County.

Tahereh Mafi est diplômée de l'Université High School à Irvine. Elle obtient par la suite un diplôme en arts libéraux de la Soka University of America à Aliso Viejo en Californie. Elle parle et comprend huit langues étrangères. Elle étudie à Barcelone (Espagne) pour un semestre universitaire. Au cours de ce voyage, elle a l'occ…En lire plus sur Wikipedia