Livre Néerlandais

Daantje de wereldkampioen

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur), Harriët Freezer (traducteur)

Daantje de wereldkampioen

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur), Harriët Freezer (traducteur)
  • 9-11 ans et plus
Genre:
Daantje woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Daantjes vader hem verschillende manieren om fazanten te stropen laat zien, begint een spannend avontuur.
Sujet supplémentaire
HUV
Titre
Daantje de wereldkampioen
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Traducteur
Harriët Freezer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Danny the champion of the world
Éditeur
Amsterdam: de Fontein Jeugd, 2016
208 p. : ill.
ISBN
9789026139420 (hardback)

Commentaires

Daantje, de ik-figuur, woont samen met zijn vader in een oude woonwagen bij een benzinepomp. Wanneer Daantjes vader zijn zoon enthousiast verschillende slimme methodes uit de doeken doet om fazanten te stropen, is dat de aanzet voor een reeks spannende en originele avonturen. Van dit fantastische verhaal, waarin met name de harmonieuze vader-zoon verhouding heel sfeervol wordt beschreven en natuurlijk de typische "Dahl" humor niet ontbreekt, zullen vele kinderen vanaf een jaar of negen, en zij niet alleen, kunnen genieten. Aantrekkelijke uitgave met overzichtelijke bladspiegel en tamelijk realistische, nu en dan wat karikaturale pentekeningen. Bekroond met de Zilveren Griffel in 1977. Grote letter.

Daantje, de wereldkampioen

Daantje is een flinke, pientere jongen. Hij woont alleen met zijn vader in een woonwagen. Zijn moeder stierf toen hij vier maanden oud was. Daantje kijkt heel erg op naar zijn vader. Die is immers, naast een goede automechanicien, ook een goede verteller. Samen baten ze een tankstation en garage uit. Daantje helpt zijn vader waar hij maar kan. Zijn vader draagt hem in zijn hart: zijn zoon is zijn oogappel.
Op een nacht wordt Daantje wakker en is zijn vader weg. Helemaal in paniek gaat Daantje op zoek. Hij is nog maar net vertrokken, of vader komt aangelopen. Vader vertelt dat hij gaan stropen is. Voor Daantje is dit helemaal nieuw. Vol verwondering aanhoort hij de verhalen. Zijn vader stroopt niet alleen uit noodzaak, maar ook omdat het zo spannend is. Wat meer is: hij is niet de enige in het dorp die het doet. Ook de dorpsagent, de dokter, de vrouw van de dominee zijn geen leken op dat vlak. Voor Daantje gaat een nieuwe wereld open, zeker als zijn vader de verschillende technie…Lire la suite