Livre
Néerlandais
Een schrijfster van thrillers treedt in de voetsporen van de heldin uit haar eigen boeken als zij erachter komt dat haar man vreemd gaat.
Titre
Loverboy
Auteur
René Appel
Langue
Néerlandais
Édition
12
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2012
297 p.
ISBN
9789041413130 (paperback)

Commentaires

Keuken-en-tuinproblemen en alledaagse besognes die vóór de personages en de lezer het goed en wel beseffen wanstaltige proporties aannemen en leiden tot geweld en moord, het is het deelgebied van het menselijk bedrijf en het misdaadgenre in het bijzonder waarover René Appel, gewapend met een scherpe ironische pen, de scepter zwaait. Net als in vorige romans zoals Misbruik wordt gestraft maakt ook in Loverboy het hoofdpersonage zich bij aanvang zorgen om iets wat een bijkomstigheid lijkt. Yoka Kamphuys maakt zich nl. zorgen over het feit dat haar man Hans mogelijk een affaire heeft met een andere vrouw. Yoka schrijft misdaadromans, maar met haar nieuwe werk wil het niet vlotten. Van de weeromstuit dicht ze haar romanpersonages dezelfde problemen toe waarmee zij zelf op dat ogenblik te kampen heeft, en ze identificeert zich dan ook in sterke mate met Anouk, die in de roman op zoek gaat de minnares van haar man. Op intrigerende wijze toont René Appel de lezer een inkijkje i…Lire la suite
Met detective Anouk in de hoofdrol schrijft Yoka Kamphuys een thriller over een verdwenen tienermeisje. Maar als zij ontdekt dat haar man vreemd gaat, gaat zij net als Anouk op onderzoek. Ze weet aan een wapen te komen en gaat achter haar rivale aan. Alles loopt anders dan gepland; het wordt voor Yoka en Anouk erg verwarrend. Bijzondere thriller waarin werkelijkheid en fantasie door elkaar heen gaan lopen. In de roman wordt een roman geschreven waar de hoofdpersoon letterlijk en figuurlijk in mee wordt gezogen. Het verhaal is spannend, goed te volgen, lijkt voorspelbaar te verlopen, maar krijgt halverwege een bijzondere wending waardoor liefhebbers van het spannende boek tot aan de laatste bladzijde aan het boek gekluisterd zullen blijven. Bijzonder is ook het geschapen tijdsbeeld door de aanhalingen van tientallen krantenberichten over opvallende misdaden in ons land. Kleine druk.