Livre
Néerlandais

Le petit Belge : een misdaadroman

Paul Koeck (auteur)

Le petit Belge : een misdaadroman

Genre:
Een dure, enigszins arrogante speurder, moet in opdracht van het Bundeskriminalamt, een verzekeringskwestie rondom gestolen diamanten oplossen.
Titre
Le petit Belge : een misdaadroman
Auteur
Paul Koeck
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2004
285 p.
ISBN
90-234-1654-6 (paperback) 9789023416548

Commentaires

In Le petit Belge laat Paul Koeck gewezen Belgisch politieman en thans privéspeurder Mich Adam, zoals hij in werkelijkheid heet, het relaas doen van de manier waarop hij een van zijn 'speciale' opdrachten in Duitsland aanpakt. Daar in wat zijn tweede vaderland zou moeten zijn, wordt hij 'le petit Belge' genoemd. Hij heeft er woonst en onderdak gevonden op een terrein met bunkers, een erfenis van de Russen die er tijdens de koude oorlog atoomwapens wilden opslaan. Zijn opdracht bestaat er dit keer in de daders op te sporen van een overval op een geldtransport. Wat heel de zaak erger en voor een aantal personen ook compromitterend maakt, is het feit dat bij de overval ook documenten zijn buitgemaakt die het verleden van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken blootleggen. Die zou namelijk banden gehad hebben met de Stasi. Als zijn opdrachtgevers erachter komen dat Mich de documenten heeft gekopieerd, komt zijn leven in direct gevaar. Aan dit verhaalgegeven verbindt Koeck dan no…Lire la suite
Paul Koeck is een gerenommeerd auteur. In deze roman beschrijft hij hoe een dure, enigszins arrogante speurder, in opdracht van het Bundeskriminalamt, een verzekeringskwestie rondom gestolen diamanten moet oplossen. Hij doet dit, vlot, maar merkt dan dat deze zaak complicaties vertoont, die hij niet heeft kunnen voorzien. Hij komt daardoor in grote problemen, zijn vaste beveiligde verblijfplaats is niet veilig meer en zijn dure netwerk van medewerkers in heel Europa is niet meer geheel betrouwbaar, terwijl zijn identiteit als onvrijwillig ontslagen politieman bij de verkeerde personen bekend wordt. Hij moet vrouw en zoon laten onderduiken en probeert eigenhandig undercover de zaak te ontrafelen. Dat blijkt een riskante en voor een aantal personen dodelijke kwestie. Een goed geschreven, spannende thriller. De auteur schept een gecompliceerde intrige, die hij met grote bekwaamheid en met een knappe spanningsopbouw uitwerkt. Normale druk.