De geschiedenis van de liefde

Nicole Krauss (auteur), Rob Van der Veer (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Op geheimzinnige wijze duikt er een boek op dat een oude joods-Poolse immigrant, die zijn zoon zoekt in Amerika, verbindt met een meisje dat wil weten wie haar naamgenote in het boek is.
Sujet
Familie, Liefde
Titre
De geschiedenis van de liefde
Auteur
Nicole Krauss
Traducteur
Rob Van der Veer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The history of love
Édition
18
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2009
477 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800055 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

In dit boek komen drie verhaallijnen samen. Eerst die van de gepensioneerde slotenmaker Leo Gursky die als Pool een kluizenaarsleven leidt in Amerika. Hij schrijft een boek en stuurt dit naar zijn zoon die hem niet kent. De tweede verhaallijn is die van de 14-jarige Alma, genoemd naar iemand uit ‘De geschiedenis van de liefde’, een Spaans boek dat haar jong gestorven vader aan haar moeder gaf die nu het verzoek krijgt om het te vertalen. De laatste lijn is van Zvi Litvinoff die in 1941 van Polen naar Chili ging. ’De geschiedenis van de liefde’ is zijn enig gepubliceerde werk. Leo en Alma vertellen zelf, het deel van Zvi komt via een verteller. Een indringend geschreven roman met joodse elementen. Het boek vraagt veel aandacht, maar verdient dat. In de pers werd deze roman vergeleken met ‘Alles is verlicht’(2002) van Jonathan Safran Foer, haar man. Het boek is opgedragen aan de vier joodse grootouders van de auteur ‘die haar het tegenovergestelde van verdwijnen hebben geleerd’. Uitgave…Lire la suite

À propos de Nicole Krauss

Nicole Krauss est une romancière américaine née le 18 août 1974 à New York.

Biographie

Son père juif américain (d'origine hongroise et biélorusse), ingénieur et chirurgien orthopédiste, et sa mère juive britannique (d'origine allemande et ukrainienne), se rencontrent en Israël avant d'émigrer à New York.

Nicole Krauss grandit à Long Island. Elle est diplômée à Stanford, à Oxford (Somerville College) et enfin à l'Institut Courtauld de Londres où elle étudie la poésie.

Elle est finaliste du prix du poète le plus jeune de Yale. Sa poésie apparaît dans les revues telles que Les Socs, et le Doubletake à Paris. Après avoir soutenu une thèse sur le sculpteur Joseph Cornell, elle arrête d'écrire de la poésie.

Elle publie en 2002 son premier roman, Man Walks into a Room, puis en 2005, The History of Love, pub…En lire plus sur Wikipedia