Livre
Néerlandais
Als in een klein Amerikaans stadje een studente wordt getroffen door een angstaanjagende aanval van een mysterieus virus, zorgt dit voor grote paniek onder haar medestudenten.
Sujet supplémentaire
THR, Avontuur-Spionage-Thriller
Titre
De koorts
Auteur
Megan Abbott
Traducteur
Eefje Bosch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fever
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2013
304 p.
ISBN
9789044342208 (paperback)

Commentaires

In een doorsnee Amerikaans stadje, Dryden, belandt een hele reeks meisjes met verschillende symptomen in het ziekenhuis. Binnen de kortste keren doen de wildste verhalen de ronde over de oorzaak ervan. Ecolui hekelen het gebruik van grasmest en de aanwezigheid van het zwaar met algen vervuilde meer. Inentingssceptici stellen de pas toegediende en erg omstreden inenting tegen HPV aan de kaak. Enkele getroffen meisjes brengen, in hun zucht naar een kortstondig moment van glorie, hun visie van de feiten via filmpjes op het internet. De overheden en de school proberen de gemoederen te bedaren. Tevergeefs. De massahysterie is een feit. Als klap op de vuurpijl verdringen lokale en nationale journalisten zich als een zwerm gieren rond de school en het ziekenhuis.
Tegen deze achtergrond maken we kennis met Deenie Nash, een brave leerling, haar broer Eli, lid van het schoolhockeyteam en voorwerp van de vrouwelijke adoratie op school, en hun vader Tom, een gescheiden leraar. Alle drie gera…Lire la suite
Studente Deenie Nash woont samen met haar vader Tom (scheikundeleraar) en haar zeer aantrekkelijke broer Eli in een klein Amerikaans stadje. Hun leven wordt op de kop gezet, als Deenie’s beste vriendin in de klas wordt getroffen door een angstaanjagende aanval van Tourette-achtige spiertrekkingen. Er breekt paniek uit op school als meer meisjes ziek worden door een mysterieuze besmetting. De oorzaak wordt gezocht bij een omstreden inenting tegen het HP-virus, maar ook het door algen overdekte meer midden in de stad wordt als boosdoener gezien. De media-aandacht, de gezondheidsraad en vele Youtube-filmpjes maken de paniek steeds groter. Om uiteenlopende redenen voelen de leden van het gezin Nash zich verantwoordelijk. Het verhaal verloopt stroef doordat er binnen een hoofdstuk in korte fragmenten steeds gewisseld wordt van perspectief. De grote paniek en de ouderlijke zorgen zijn matig voelbaar, de personages blijven oppervlakkig. De weinig spannende thrillerelementen komen pas aan het…Lire la suite

À propos de Megan Abbott

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

Megan Abbott, née le 21 août 1971 à Detroit dans le Michigan, est une écrivaine américaine, auteure de roman policier. Elle a aussi écrit des essais sur le roman noir.

Biographie

Elle passe son enfance dans la banlieue de Detroit et est diplômée de l'université du Michigan où elle obtient un doctorat en littérature anglaise et américaine.

Elle débute en 2005 avec le roman Red Room Lounge (Die A Little) puis Absente (The Song is You) en 2006. Ce roman est une œuvre de fiction basée sur la disparition de l'actrice Jean Spangler à Los Angeles pendant les années 1940 et ayant connu un grand retentissement médiatique, cette affaire suivant celle du Dahlia Noir et n'étant également jamais résolue.

Elle écrit Adieu Gloria (Queenpin) en 2007 et remporte le prix Edgar-Allan-Poe du meilleur…En lire plus sur Wikipedia