Livre
Néerlandais

De mooiste plekken van de wereld

Manfred Leier (éditeur intellectuel), Anne Benthues (auteur), Winfried Maass (auteur)
Dit boek neemt u mee op een reis rond de wereld. Niet zomaar een reis; alleen de mooiste en meest interessante plekken ter wereld worden bezocht. Tientallen adembenemende historische schatten, kunstwerken van mensenhand en meesterwerken van de natuur passeren de revue.

Bijna elke plek op aarde heeft zijn eigen charme, magie en geschiedenis. De geologische en klimatologische omstandighed
Titre
De mooiste plekken van de wereld / hoofdred. M. Leier ; teksten A. Benthues, W. Maass, H.J. Neubert ... [et al.]
Éditeur intellectuel
Manfred Leier
Auteur
Anne Benthues Winfried Maass Hanns-Joachim Neubert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Éditeur
Lisse: Rebo, 2007
416 p. : ill.
Note
Uitg. samengest. uit: 100 wereldwonderen, 100 mooiste steden van de wereld, 100 mooiste kathedralen van de wereld, 100 mooiste natuurparken van de wereld
ISBN
9789036621328

Commentaires

Dit foto- en kijkboek in groot formaat is een compilatie van vier eerder verschenen uitgaven: '100 mooiste wereldwonderen', '100 mooiste steden van de wereld', '100 mooiste kathedralen van de wereld' en '100 mooiste natuurparken van de wereld'. Per werelddeel worden de toeristische hoogtepunten van een aantal landen d.m.v. vaak grote kleurenfoto’s in beeld gebracht en voorzien van korte teksten. Aan elke attractie wordt twee pagina’s gewijd, met in de marge een locatiekaartje evenals korte informatie over bereikbaarheid, klimaat, accommodatie, beste reistijd enz. Europa, waaraan de meeste aandacht is besteed, opent het boek. Daarna komen Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en tenslotte Australië. De kleurenfoto’s zijn van redelijke kwaliteit, maar niet altijd even scherp. Ook zijn er verschillende oudere foto’s van ten minste meer dan tien jaar geleden.