Livre
Néerlandais

Het laatste lijk

Londersele (auteur)
Een ex-politieman komt in contact met een man die na het dodelijk ongeval van zijn vrouw geheimzinnige briefjes in zijn bus vindt.
Titre
Het laatste lijk
Auteur
Londersele
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2006
207 p.
ISBN
90-223-1952-0

Commentaires

Vorig jaar debuteerde Londersele in het misdaadgenre met Onzichtbaar, waarin hij Dirk Vereeckens opvoerde, een Gentse politieman die wordt uitgerangeerd als gevolg van de politiehervormingen. Het hoofdpersonage gaat voortaan door het leven als privédetective, en in Het laatste lijk belandt hij hiermee naar goede traditie van het genre tussen hamer en aambeeld.

In Gent worden de gemoederen opgeschrikt door de moord op De Wilde, de ex-partner van Vereeckens. Deze laatste is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten en zint op wraak. Diverse indicaties brengen hem op het spoor van een Italiaanse maffiabaas die Gent heeft uitgekozen als uitvalsbasis voor zijn duistere zaakjes. Capone -- what's in a name -- is ongenaakbaar voor de politie, maar niet voor Vereeckens, de eigenzinnige speurder die er geen graten in ziet om desnoods het recht in eigen handen te nemen. Vereeckens komt er al gauw achter dat nog belangrijker dubieuze figuren aan de touwtjes achter de s…Lire la suite
Na 'Onzichtbaar'* uit 2004 is dit de tweede roman met ex-politieman Dirk Vereecken in de hoofdrol. Vereecken is privé-detective in Gent. Dit keer komt hij in contact met iemand die na een dodelijk ongeval van zijn vrouw geheimzinnige briefjes in de bus krijgt. Ze is vermoord en ook hij wordt vermoord. Vereecken probeert de zaak met gevaar voor eigen leven op te lossen, extra gemotiveerd als zijn vroegere collega Guido de Wilde bij het onderzoek ernstig gewond raakt. Een aardig boek, niet diepgaand, soms spannend. Londersele, voluit Roel Richelieu van Londersele (1952) is ook dichter; hij was de eerste stadsdichter van Gent.