Livre
Néerlandais

Slaap zacht

Lisa Jackson (auteur)
Dans la série:
Genre:
Een rechercheur wordt geconfronteerd met de lugubere moord op zijn ex-vriendin.
Titre
Slaap zacht
Auteur
Lisa Jackson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The morning after
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2006
399 p.
ISBN
90-443-1418-1

Commentaires


Jackson, Lisa
Slaap zacht
De openingspassage van Slaap zacht grijpt de lezer meteen naar de keel: in een korte, ijzingwekkende proloog ontwaakt een vrouw in een krappe ruimte. Gek van paniek beseft ze dat ze levend begraven is en in een doodskist op een rottend lijk ligt. Wie kon haar zo haten om haar op deze manier te martelen?
Het graf wordt toevallig gevonden door een stel jagende tieners en de moordenaar neemt zelf contact op met de politie door raadselachtige briefjes te sturen naar rechercheur Pierce Reed. Als de identiteit van het slachtoffer bekend wordt, blijkt dat Reed, die ook zelf zo zijn geheimen heeft, persoonlijk bij de zaak betrokken is en dreigt hij van het onderzoek gehaald te worden. Maar de moordenaar blijft hem steeds bij nieuwe moorden betrekken. De moordenaar zoekt ook contact met de plaatselijke journaliste die met haar verhaal over 'De Grafschender' voor de eerste keer de voorpagina haalde.
De toenadering en de samenwerking tussen de…Lire la suite
Rechercheur Reed wordt geconfronteerd met de lugubere moord op zijn ex-vriendin. Zij is levend begraven in een doodskist boven op een ander lijk. Reed ontvangt briefjes met aanwijzingen waaruit blijkt dat het hem persoonlijk aangaat. Nikki Gilette, journaliste van de plaatselijke krant, doet er alles aan om het verhaal te kunnen publiceren totdat blijkt dat zij ook betrokken wordt bij de inmiddels vele moorden. Reed en Gilette besluiten samen te werken wat leidt tot ongeloof van collega's, een ongrijpbaar verlangen naar elkaar, en hopelijk tot de moordenaar. Een boek met een goed en zeker spannend verhaal, maar door de vele monologen en de steeds veranderende verteller soms lastig te volgen. De oorspronkelijke mysterieuze titel 'The morning after' is vertaald in het lieflijke 'Slaap zacht' wat de spannende inhoud geen eer aandoet. De auteur heeft vele succesvolle boeken op haar naam staan die nog niet in het Nederlands vertaald zijn. Er staat ons dus nog heel wat te wachten. Normale d…Lire la suite

À propos de Lisa Jackson

Lisa Jackson peut désigner :

  • Lisa Jackson (1952-), écrivain américain ;
  • Lisa Jackson (1962-), administrateur de l'Agence de protection de l'environnement des États-Unis.
En lire plus sur Wikipedia