Livre
Néerlandais

Laat de storm komen

Leena Lander (auteur)
Een Finse vrouw raakt door haar eigen huwelijkscrisis steeds meer gefascineerd door het dramatische leven van haar grootmoeder.
Titre
Laat de storm komen
Auteur
Leena Lander
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Tulkoon myrsky
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 1998
317 p.
ISBN
90-284-1788-5

Commentaires

Een journaliste, midden in een huwelijkscrisis, abortus overwegend, een kind door wiegendood verloren, gaat op zoek naar de waarheid in het leven van haar grootmoeder, die op een dag in mei 1936 haar tweede kind kreeg, en haar eerste verloor, terwijl haar Ierse minnaar spoorloos verdween. Laag voor laag dringt ze dieper door tot de ware gebeurtenissen, als tot de delfstoffen in een mijn, tegen de achtergrond waarvan het verhaal zich trouwens ook afspeelt. Heden (jaren 90) en verleden (jaren 30) wisselen elkaar af. De schrijfster (1955) neemt met haar laatste romans een vooraanstaande plaats in de Finse literaire wereld in. Dit boek werd genomineerd voor de Aristeion-prijs. Boeiende, goed opgebouwde roman met een samenspel tussen rationele en irrationele, fictieve en historische werkelijkheid en een stapsgewijze onthulling van de waarheid, in een knappe vertaling. Voor literatuurliefhebbers. Enigszins te vergelijken met Peter Hoeg. Kleine druk.

À propos de Leena Lander

Leena Lander (née Leena Pöyhönen le 25 septembre 1955 à Turku) est une romancière finlandaise.

Biographie

En 1978, elle obtient son bachelor ès lettres de l'université de Turku.

Leena Lander se marie avec Esa Silander et ils auront trois fils. Lander est son pseudonyme qui est une abréviation de Silander. En 2008, Leena Lander se remarie avec Hannu Raittila et prend le nom de Leena Raittila, mais elle garde son pseudonyme. Le couple habite Turku.

Ouvrages

Ouvrages traduits en français