Livre
Néerlandais

Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Ken Follett (auteur), Pieter Verhulst (traducteur)

Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Dans la série:
De levens van een prior, een verbeten aartsdeken en een steenhouwer raken met elkaar verweven, waarbij de te bouwen kathedraal van Kingsbridge de inzet van jaloezie en kuiperijen vormt.
Titre
Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren
Autre titre
De kathedraal
Auteur
Ken Follett
Traducteur
Pieter Verhulst
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pillars of the earth
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015
1006 p.
ISBN
9789022575178 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Engeland in de 12e eeuw. Abt Philip koestert de ambitieuze plannen in Kingsbridge een kathedraal te laten bouwen. Zijn idealisme wordt gedeeld door Tom, een meesterbouwer die net dringende nood had aan een opdracht. De bouw van de kathedraal zal zo'n 40 jaar in beslag nemen maar Follet had daarmee geen 1000 pagina's kunnen vullen was er niet een en ander misgelopen. Naast een aantal gewone tegenslagen zijn er ook nog de kuiperijen van een jaloerse bisschop, die de handen in elkaar slaat met een strijdbare en gewetenloze graaf. Ken Follet schreef De kathedraal in 1989, het is zijn eerste historische roman. Een aardige turf maar wel boeiend en aangenaam geschreven. De versmelting van de verschillende verhaallijnen verloopt smedig, er is voldoende actie, er is wat romantiek... Goed gedocumenteerd ook; het beeld dat hij van de middeleeuwse Engelse maatschappelijke en sociale context schetst, is kleurrijk en adequaat. [Jen de Groeve]
In de twaalfde eeuw vat een idealistische Engelse abt het plan op een kathedraal te bouwen. Zijn plannen kan hij realiseren met de hulp van een zeer vakkundige meesterbouwer. De bouw wordt regelmatig vertraagd door problemen en tegenslagen, onder andere veroorzaakt door politieke beslissingen, de jaloezie van een ambitieuze superieur van de abt en persoonlijke verwikkelingen. Maar uiteindelijk kan de kathedraal veertig jaar later toch voltooid worden. Ken Follett is een Welshe bestsellerauteur van thrillers. Dit was zijn eerste historische roman, wordt gevolgd door het zelfstandig leesbare 'Brug naar de hemel'*. Hij heeft een heel vlotte pen en schrijft in korte zinnen een zeer afwisselend en smakelijk verhaal. Er gebeurt veel, er is spanning, liefde en romantiek, en ondanks enige oppervlakkigheid en voorspelbaarheid is dit een zeer boeiende historische roman. Verfilmd als tv-serie.

À propos de Ken Follett

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ken Follett official website. Original uploader was JuergenL at de.wikipedia

Kenneth Martin Follett dit Ken Follett, CBE, né le 5 juin 1949 à Cardiff, est un écrivain gallois spécialisé dans les romans d'espionnage et les romans historiques.

Biographie

Il obtient une licence de philosophie à l'University College de Londres. Après l'université, il travaille en tant que journaliste à Cardiff puis à Londres où il commence à écrire. En 1978, son roman L'Arme à l'œil devient un succès de librairie pour lequel il recevra l'année suivante le prix Edgar-Allan-Poe du meilleur roman.

Ken Follett s'exprime avec aisance en français.

Musicien amateur, il a appris la guitare en autodidacte à l'âge de 14 ans. Il chante et joue de la guitare basse avec le groupe Damn Right I Got the Blues qu'il a fondé il y a une vingtaine d'années, et joue occasionnellement une basse de balalaïka avec le groupe de …En lire plus sur Wikipedia