In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog lijdt een jonge Britse man onder de dood van zijn broer; om te helen reist hij naar de Franse bergen, waar hij een eeuwenoud tragisch mysterie ontrafelt.
Titre
De wintergeest
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Ed Van Eeden
Dessinateur
Brian Gallagher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The winter ghosts
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
221 p. : ill.
ISBN
9789047511564 (hardback)

Commentaires

Kate Mosse is een bekende literaire figuur in haar thuisland Groot-Brittannië. Zo is ze een van de oprichters van de belangrijke Orange Prize for Fiction en presenteert ze een boekenprogramma op BBC4 waarin ze met haar gasten keuvelt over hun favoriete boeken. Daarnaast is ze een francofiel, die haar tijd afwisselend in het Britse Chichester en het Franse Carcasonne doorbrengt. Eerder schreef Mosse Het verloren labyrinth en De vergeten tombe, waarin ze een hedendaags verhaal verweeft met de geschiedenis. In afwachting van het derde deel uit de 'Languedoc'-trilogie laat Mosse de novelle De wintergeest op het publiek los.

Het verhaal speelt zich af tien jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, die een einde maakte aan het leven van George, de broer van tiener Frederick Watson. Frederick kan de dood van George moeilijk verwerken, sukkelt met een depressie en belandt zelfs even in een sanatorium. In de winter van 1928 besluit Frederick, die ondertussen een…Lire la suite
De jonge Engelsman Frederick (Freddy) Watson is de dood van zijn broer, gesneuveld in de Eerste Wereldoorlog, nooit te boven gekomen. In de winter van 1928 komt hij tijdens een sneeuwstorm terecht in Nulle, een eeuwenoud dorpje aan de voet van de Franse Pyreneeën. De dorpelingen, gekleed in eeuwenoude traditionele klederdracht, maken zich op voor het jaarlijks herdenkingsfeest van Saint-Etienne. Freddy ontmoet er Fabrissa, een beeldschoon meisje bij wie hij zich direct gelukkig voelt en eindelijk zijn verdriet kwijt kan. Zij vertelt die nacht haar verhaal: over de moord op de dorpelingen van Nulle. De dag daarop is ze verdwenen en Freddy gaat in de bergen op zoek naar haar. Goed geschreven, lekker geheimzinnig en sfeervol (spook)verhaal over verlies, rouw en verlossing, waarin heden en verleden door elkaar lopen. De mooie zwart-wittekeningen van Brian Gallagher passen er goed bij. In een nawoord schrijft Mosse over de historische gebeurtenis (massaslachting op de Katharen) die haar in…Lire la suite

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe…En lire plus sur Wikipedia