Als na dertig jaar de lichamen van twee ontvoerde meisjes worden gevonden, tracht Lucas Davenport deze cold case uit zijn beginperiode bij de politie op te lossen.
Titre
Kille woede
Auteur
John Sandford
Traducteur
Martin Jansen in de Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Buried prey
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
315 p.
ISBN
9789400503113 (paperback)

Commentaires

Lucas Davenport is zonder twijfel het favoriete personage van John Sandford en zijn miljoenen lezers. Sandford probeert met de jonge rechercheur Virgil Flowers het succes van de 'Prey'-reeks te herhalen, maar net zoals bij Ian Rankin (Rebus) of Michael Connelly (Bosch) is het moeilijk oude gevestigde waarden te vervangen. Lucas Davenport, ondertussen bijna vijftig, is het hoofd van Bureau Misdaadbestrijding van de politie van Minnesota en Sandford laat hem te veel van zijn tijd doorbrengen met vergaderen en coördineren om rond hem nog een spannende plot te ontwikkelen.
In Kille Woede gebruikt hij de 'cold case' invalshoek. Als bij een sloop van een reeks gebouwen de lijken van twee sinds vijfentwintig jaar vermiste meisjes worden gevonden, voelt Davenport zich persoonlijk aangesproken. In 1985 was hij drie jaar bij de politie en het onderzoek naar de verdwenen zusjes was zijn eerste zaak in burger. Davenport was jong, ambitieus maar ook nog beïnvloedbaar en na al die jare…Lire la suite
Bij de sloop van een huizenblok in Minneapolis worden de in plastic gewikkelde lichamen van twee meisjes gevonden. Ze zijn in 1985 ontvoerd, maar werden nooit, dood noch levend, gevonden. Voor Lucas Davenport, tegenwoordig hoofd van het Bureau Misdaadbestrijding van de politie van Minnesota, was het een van de eerste zaken in zijn carrière. Davenport, die de zaak destijds verknalde, wil nu de meisjes gevonden zijn, gerechtigheid. Het 21e deel in de ‘Prey’-serie met Lucas Davenport in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in het verleden en in het heden. Vlot geschreven thriller met een sympathieke hoofdpersoon. De Amerikaanse auteur schreef ook de Virgil Flowers-reeks, waarin een collega van Davenport de hoofdrol heeft. Sandfords thrillers krijgen doorgaans drie of vier sterren in VN's Detective & Thrillergids. www.johnsandford.org. Normale druk.

À propos de John Sandford

John Sandford est le pseudonyme d'écrivain d'un journaliste américain, de son vrai nom John Roswell Camp, né le 23 février 1944 à Cedar Rapids (Iowa/USA) et lauréat du Prix Pulitzer.

Biographie

Diplômé de l'Université d'Iowa en études américaines, en 1966, John Camp commence sa carrière de journaliste au Miami Herald de 1971 à 1978. En 1978, il part travailler à Minneapolis pour le Saint Paul Pioneer Press. Finaliste du Prix Pulitzer en 1980 pour une série d'articles sur la culture des "Native American", il gagne le Prix Pulitzer de la presse écrite (catégorie "Feature Writing") en 1986 pour une série d'articles appelée "Life on the Land: An American Farm Family". Cette série de cinq articles décrit la vie d'une famille de fermiers du Minnesota confrontée à la pire crise de l'agriculture américaine depuis la Grande dépression. En lire plus sur Wikipedia