Livre
Néerlandais

De verbanning

John Grisham (auteur)
Een Amerikaanse football-speler lijkt zijn sport vaarwel te moeten zeggen totdat hij gevraagd wordt door een onbekende amateurclub in het Italiaanse Parma.
Titre
De verbanning
Auteur
John Grisham
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Playing for pizza
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2007
306 p.
ISBN
9789022993941

Commentaires

Rick Dockery heeft het als niet erg talentvol speler toch geschopt tot de in Amerika immens populaire National Football League. Wanneer hij in een live uitgezonden match op het einde van het seizoen serieus flatert, zit zijn carrière er op. Zijn agent ziet geen andere mogelijkheid dan een verhuis naar het buitenland. Tot ieders verwondering wordt het de Italiaanse competitie, die weinig voorstelt maar waar Amerikaanse ex-vedetten of spelers die net geen toppers zijn, komen uitbollen. Rick belandt bij de Parma Panthers, een groepje amateurs met hooggespannen verwachtingen in hun Amerikaanse quarterback. Na een korte maar kleine cultuurshock, past hij zich wonderwel aan aan het Italiaanse leven en krijgt hij weer plezier in het leven. Het enthousiasme van zijn teamgenoten is daar ondanks hun beperkte sportcapaciteiten niet vreemd aan. Zij leren hem ook de Europese geneugten kennen, zoals vrouwen, wijn en eten.

De Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham, uitvinder van het 'legal…Lire la suite
Na een succesvol begin van de footballwedstrijd in Cleveland nadert voor quarterback Rick, nadat zijn fenomenale ballen helaas bij de tegenpartij zijn terechtgekomen en hij met de zoveelste hersenschudding in het ziekenhuis terechtkomt, het eind van zijn loopbaan. Met de moed der wanhoop neemt hij het aanbod aan om in het Italiaanse Parma bij een amateurclub te komen spelen. Ook daar gaat niet alles van een leien dakje, maar hij gaat van het team houden, ontmoet er een leuk Amerikaans meisje en slaat zelfs een miljoenencontract voor Canada af. En wint met zijn Panthers de Italiaanse Superbowl! Grisham was in juni van dit jaar klaar met zijn twintigste roman en dankzij een snelle vertaling kan de Nederlandse lezer die aardigheid heeft in Grisham, de footballsport (én Italiaans eten) een paar uren worden geamuseerd met deze rustige, zorgvuldig geschreven, goed gedocumenteerde sportroman. Vrij kleine, maar ruim gezette druk.

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia