Livre
Néerlandais
Een talentvolle 25-jarige rechtenstudent, bijna afgestudeerd en een van de beste van zijn jaar, wacht een mooie carrière. Maar dan duiken er video-opnames op van een studentenfeestje van vijf jaar geleden waar hij ook aanwezig was en niet zulke fraaie dingen zijn gebeurd.
Titre
De getuige
Auteur
John Grisham
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The associate
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2009
351 p.
ISBN
9789022995822 (paperback) 9789022995839 (hardback)

Commentaires

John Grisham, uitvinder van de legal thriller, is na een paar zwakke omzwervingen langs Italiaanse restaurants, sportboeken en een enkele true crime-roman teruggekeerd naar zijn eerste en grote liefde. En naar het genre waarin hij het sterkst is. Of liever was. De eerste tientallen pagina's van De getuige hebben alles waarvoor Grisham bekend staat.

Kyle McAvoy, een jonge, knappe advocaat wil zijn financiële ambities op een laag pitje zetten om een paar jaar vrijwilligerswerk te doen vooraleer over te stappen naar een vetbetaalde job. Als primus van zijn jaar heeft hij immers aanbiedingen zat. Maar er schuilt een addertje onder het gras: in zijn studententijd was hij aanwezig bij een feestje dat na te veel alcohol en drugs uitliep op een seksorgie waarbij het enige aanwezige meisje achteraf beweerde dat ze verkracht was. De vier vrienden werden vrijgesproken en dachten dat deze onverkwikkelijke periode geschiedenis was, maar nu duikt iemand op met een video-opname, die hi…Lire la suite
De talentvolle 25-jarige rechtenstudent Kyle McAvoy, bijna afgestudeerd, een van de beste van zijn jaar, wacht een mooie carrière. Maar dan duiken er video-opnames op van een studentenfeestje van vijf jaar geleden waar Kyle ook aanwezig was en niet zulke fraaie dingen zijn gebeurd. Via deze video-opnames wordt Kyle gedwongen in dienst te treden bij een groot advocatenkantoor waar hij met gevaar voor eigen leven moet spioneren, liegen, bedriegen en stelen voor zijn criminele opdrachtgevers. Hoe kan hij uit hun klauwen ontsnappen? Met dit verhaal over een jonge, ambitieuze advocaat die het opneemt tegen machtige tegenstanders keert Grisham terug naar de plots van zijn eerstelingen zoals ‘Advocaat van de duivel’*. Het is een echte Grisham, spannend, met een goed doortimmerde plot, een overtuigende hoofdpersoon die worstelt met zijn geweten en een fascinerend inkijkje in het reilen en zeilen van een groot advocatenkantoor. Maar de frisheid van zijn eerstelingen mist het toch een beetje. V…Lire la suite

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia