DVD Anglais

Call the midwife. Serie 8

Jennifer Worth (antécédent bibliographique), Jenny Agutter (acteur), Linda Bassett (acteur)

Call the midwife. Serie 8

Jennifer Worth (antécédent bibliographique), Jenny Agutter (acteur), Linda Bassett (acteur)
In 1964 krijgen de nonnen en verpleegsters van het klooster Nonnatus House in het arme Oost-Londen te maken met veel problemen en sociale veranderingen.
Sujet supplémentaire
Televisieseries en -films
Titre
Call the midwife. Serie 8
Antécédent bibliographique
Jennifer Worth
Acteur
Jenny Agutter Linda Bassett Helen George Judy Parfitt
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2018-2019
Durée
8 x 50 min., 1 x 80 min.
Note
Inclusief de kerstspecial op dvd 1 Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Naar de memoires van Jennifer Worth BBC productie
EAN
8711983969278

Commentaires

Seizoen 8 van een BBC-serie met ontroerende en meeslepende verhalen over de verpleegsters en vroedvrouwen van Nonnatus House, een Anglicaans klooster in een achterstandswijk van Londen, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). Hoofdpersoon Jenny Lee (Jessica Raine) verdween na drie seizoenen uit de serie, andere acteurs zijn onder meer Jenny Agutter, Helen George, Linda Bassett en Leonie Elliott. Het is inmiddels 1964 en de nonnen en verpleegsters van het klooster zien sociale veranderingen, zoals de komst van de pil en de bouw van torenflats. In hun werk krijgen ze te maken met onder meer een illegale abortus, een kindje met een gespleten gehemelte en een vrouw met gonorrhea. In Groot-Brittannië is deze serie een kijkcijferkanon. Acht afleveringen en een kerstspecial.