Livre
Anglais

False impression

Jeffrey Archer (author (main))
Nadat een jonge kunsthistorica de verwoesting van het World Trade Center in 2001 heeft overleefd, probeert ze een zwendel rond een Van Gogh te voorkomen.
Sujet supplémentaire
Thrillers
Titre
False impression
Author (main)
Jeffrey Archer
Langue
Anglais
Éditeur
London: Pan Books, 2006
450 p.
ISBN
9780330418829

Commentaires

De bewonderaars van de veelal op sociaalpolitieke actualiteiten stoelende thrillers van de roemruchte ex-politicus hebben lang op deze twaalfde, zeker geslaagde roman moeten wachten. Het boek bestrijkt veertien dagen van september 2001 in New York, Londen, Boekarest, Moskou enz. Een huiveringwekkend hoogtepunt is natuurlijk de ontsnapping van 83-hoog van de heldin, een kunsthistorica van Roemeense afkomst, uit het World Trade Centre op 11 september, zonder al te goedkope sensatie beschreven. Ook de hoofdschurk is een Roemeen, wijlen dictator Ceascescu's smokkelaar en witwasser van gestolen staatskasmiljoenen, waarmee hij een bank heeft overgenomen alsmede Ceascescu's uitzend keukenmesmoordenares, een gesjeesde turnster met stukgelopen Olympische ambities. De moord en doodslag draait om een zeer listig complot teneinde een van de laatste Van Goghs in privébezit in handen te krijgen. De ontknoping is eigenlijk te sprookjesachtig mooi om waar te zijn, maar dat zal de leespret niet drukke…Lire la suite

À propos de Jeffrey Archer

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Therainmaker sur Wikipédia anglais.

Jeffrey Archer, né le 15 avril 1940 à Londres, baron Archer de Weston-super-Mare, est un écrivain, dramaturge et ancien homme politique britannique.

Il est membre du Parlement pour le Parti conservateur et devient pair à vie en 1992.

Sa carrière politique est parsemée de plusieurs scandales et controverses ; elle prend fin quand il est reconnu coupable de parjure dans une de ces affaires et est emprisonné.

Il est le mari de Mary Archer, scientifique reconnue de l'énergie solaire.

Outre son activité politique, il est connu comme romancier et nouvelliste.

Biographie

Jeunesse

Il naît au Maternity Hospital de la Cité de Londres. Sa famille quitte Londres quand il n'est âgé que de deux semaines pour la ville côtière de Weston-super-Mare dans le Somerset où il passe presque …En lire plus sur Wikipedia