Livre
Néerlandais
De Londense rechercheur Maeve Kerrigan moet een gecompliceerde zaak oplossen die te maken heeft met een brand in een vervallen flatgebouw waarbij een rechtse politicus één van de slachtoffers is.
Titre
Na de brand
Auteur
Jane Casey
Traducteur
Els Van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
After the fire
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2016
370 p.
ISBN
9789026335082 (paperback)

Commentaires

Deze zesde detective in de serie over Maeve Kerrigan is goed los te lezen van de andere delen. Maeve is een doortastende, goed uitziende politievrouw van Ierse afkomst. Na een brand in een vervallen flatgebouw in het noorden van Londen blijkt een aantal slachtoffers een geheime agenda te hebben. Een rechtse politicus met een mysterieuze minnares, een stel broers met hun overheersende moeder en een alleenstaande vrouw met een zoon en een gewelddadig verleden: allemaal verbergen ze iets. Maeve’s privéleven baart haar zoals gewoonlijk ook zorgen. Ze heeft nog steeds last van een stalker die haar het leven zuur maakt, en haar arrogante collega Josh Derwent is een moeilijke man met wie ze een haat-liefde verhouding heeft. Vlot geschreven en met een complexe, goed te volgen plot, licht maatschappijkritische inslag en voldoende spanning levert dit een snel te lezen thriller op met alle bekende ingrediënten. Ireland AM Crime Novel of the Year 2015.

À propos de Jane Casey

Jane Casey, née en 1977 à Dublin, est une romancière et nouvelliste irlandaise.

Biographie

Elle naît à Dublin en 1977 et grandit dans le village voisin de Castelknock (en). Durant sa scolarité, elle étudie l'anglais au Trinity College de Dublin et la littérature anglaise et irlandaise au Jesus College de l'université d'Oxford.

Installée à Londres, où elle travaille dans le domaine de la littérature pour la jeunesse, elle débute en 2010 une carrière de romancière avec la publication du thriller Ceux qui restent (The Missing). Par le feu (The Burning), son second roman, marque le début d'une série consacrée aux enquêtes de la jeune recrue de la police londonienne Maeve Kerrigan.

En 2013, elle lance une seconde série, destinée à la jeunesse,…En lire plus sur Wikipedia