Livre
Néerlandais
Als MI6-agent Marc Dane als enige een mislukte actie van zijn eenheid overleeft, wordt hij als verdachte aangehouden, maar weet hij te ontsnappen waarna hij op zoek gaat naar de verrader.
Titre
Nomade
Auteur
James Swallow
Traducteur
Caspar Wijers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nomad
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2019
508 p.
ISBN
9789044355420 (paperback)

Commentaires

Marc Dane werkt voor de Britse geheime dienst MI6. Als enige overleeft hij een compleet mislukte actie van zijn eenheid. Bij terugkeer wordt hij als verdachte aangehouden. Hij weet op miraculeuze wijze te ontsnappen en besluit zelf op zoek te gaan naar de verrader. Maar voor het zover is, moet hij eerst allerlei achtervolgers van zich afschudden, van zijn eigen dienst tot de Combine, een criminele bende die in wapens handelt. Daarnaast moet hij een moordaanslag zien te verijdelen van Al Saif, een jihadistische organisatie die kinderen als menselijke bommen inzet. Hij krijgt daarbij de hulp van Rubicon, een club die buiten de officiële kanalen om het kwaad probeert te bestrijden. Kortom: een modern sprookje dat leest als een James Bond-film: niet erg geloofwaardig, maar wel ontzettend spannend. Swallow is een Britse schrijver van thrillers en sciencefiction die onder andere zijn sporen verdiend heeft als scenarioschrijver van Startrek.

À propos de James Swallow

James Swallow, né le 1er janvier 1970, est un auteur britannique de science-fiction, travaillant notamment pour la maison d'édition Black Library. Il a été nommé aux BAFTA, et est un écrivain de best-sellers selon The New York Times.

Bibliographie

Série Hérésie d'Horus (Black Library)

Romans

  • 2007 - La Fuite de l'Eisenstein
  • 2010 - Némésis
  • 2012 - Signus Daemonicus
  • 2019 - La Dague Enfouie

Nouvelles

  • 2008 - Chroniques de l'hérésie - La Voix
  • 2011 - L'Âge des Ténèbres - Le Fruit du Mensonge

En lire plus sur Wikipedia