De stad van de wilde goden

Isabel Allende (auteur)

De stad van de wilde goden

Dans la série:
De 15-jarige Alex vergezelt zijn oma, een reisboekenschrijfster, op een bijzondere jungle-expeditie in het Amazonegebied. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
De stad van de wilde goden
Auteur
Isabel Allende
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
La ciudad de las bestias
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2002
284 p.
ISBN
90-284-1964-0

Plusieurs formats:

Commentaires

Alex Colds moeder is ernstig ziek en daarom wordt hij uit Californië naar zijn oma in New York gestuurd, die hem meeneemt op een 'wetenschappelijke' jungle-expeditie op zoek naar een bizarre indianenstam. Alex doet onderweg veel praktische en zweverige levenswijsheid op en slaagt erin om de plannen te dwarsbomen van expeditieleden die de indianen willen opofferen aan hun lucratieve ambities. Hij is de clichématige 15-jarige jongen op weg naar volwassenheid, oma Kate beantwoordt aan het cliché van de ruwe bolster met de blanke pit en de eigengereide alleenstaande oude dame voor wie niets te dol is, vooral als het een boek kan opleveren. Er zijn slechts good en bad guys, de indianen zijn getekend als moderne varianten van de edele wilden uit de Romantiek, en het Amazonewoud herinnert aan de fabuleuze jungle van Tarzan. De Chileense schrijfster (1942), die naam heeft gemaakt als auteur van onderhoudende verhalen en romans op het grensgebied tussen literatuur en lectuur en als schrijfster…Lire la suite

À propos de Isabel Allende

Isabel Allende, née le 2 août 1942 à Lima au Pérou, est une écrivaine chilienne naturalisée américaine d'expression espagnole.

Biographie

Isabel Allende, de nationalité chilienne, est née à Lima au Pérou, où son père, Tomás Allende, cousin du président de la République du Chili Salvador Allende, était diplomate. En 1945, ses parents se séparent et sa mère retourne vivre au Chili avec ses trois enfants.

De 1953 à 1958, la famille réside successivement en Bolivie et au Liban (Beyrouth). En Bolivie, Isabel Allende fréquente une école privée américaine et à Beyrouth une école privée anglaise. En 1958, elle retourne au Chili, où elle achève ses études secondaires. Elle rencontre alors son futur mari, Miguel Frías.

De 1959 à 1965, elle travaille pour la FAO (Food and Agriculture Organization) des Nations unies, à Santiago. En 1…En lire plus sur Wikipedia