Een man krijgt opdracht zijn met de dood bedreigde broer te redden, die zich zou ophouden op een gekaapt booreiland in een oliestaatje.
Titre
Obelisk
Auteur
Howard Gordon
Traducteur
Joost Van der Meer Bill Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gideon's war
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
349 p.
ISBN
9789047517542 (paperback)

Commentaires

Howard Gordon, producer van onder meer de spannende tv-serie 24, waagt zich met Obelisk voor het eerst aan een roman. Net zoals de succesvolle tv-serie, met Kiefer Sutherland in de hoofdrol, moet Obelisk het vooral hebben van de narratieve vaart. De spanningsboog van het verhaal dendert zonder pauze naar een ultieme climax op een afgelegen boorplatform in de Zuid-Chinese Zee.
Gideon Davis is een door ervaring gelouterde vredesonderhandelaar die op het punt staat een prijs van de Verenigde Naties voor zijn werk in Cambodja in ontvangst te nemen als hij verneemt dat zijn oudere broer Tillman, een officier van de Amerikaanse Special Forces, zich tegen zijn land gekeerd heeft en onder de naam Abu Nasir het boorplatform Obelisk voor de kust van het Sultanaat Mohan gekaapt heeft. Op verzoek van president Diggs en diens adviseur Earl Parker, een oude bekende van de Davis-broers, vliegt Gideon naar Azië om er de uitlevering van zijn broer te bewerkstelligen. Kort na …Lire la suite
Gideon Davis heeft zich ten doel gesteld zonder geweld vrede te stichten waar nodig. Na een succesje in Colombia wordt hij gelauwerd in Washington. Direct daarna krijgt hij opdracht zijn broer te hulp te komen, omdat diens leven wordt bedreigd. Hij vertrekt naar Mohan, een gefingeerd oliestaatje in het Verre Oosten met een pro-Amerikaanse sultan. Daar raakt hij betrokken in een reeks gewelddadige situaties. Een normaal mens zou al lang zijn omgekomen, maar Gideon overleeft de meest bizarre situaties. Op het gekaapte booreiland Obelisk hoopt hij de terroristenleider Abu Nasir te ontmoeten, die zijn broer zou zijn. Doden vallen bij bosjes op en buiten het booreiland, schijnbaar betrouwbare mannen blijken verraderlijk. Oorzaak van dit alles is de tegenstelling tussen duiven en haviken in Washington. Navrant is dat de vredestichter Gideon gedwongen wordt veel tegenstanders te doden. De auteur slaagt erin de spanning zo op te voeren dat je ondanks al dit geweld toch tot en met de ontknopin…Lire la suite

À propos de Howard Gordon

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Howard Gordon est un scénariste et producteur de télévision américain né à New York le 31 mars 1961.

Biographie

Après avoir été obtenu un Bachelor of Arts en anglais et écriture créative de Princeton en 1984, lui et son coscénariste Alex Gansa ont déménagé à Los Angeles pour faire un film basé sur la vie de Lord Byron. Une fois à Los Angeles, ils rencontrèrent un petit problème : « Personne ne savait qui était Lord Byron. » déclare-t-il.

Alors, à la place, Gordon et Gansa ont écrit et vendu un script pour ST. Elsewhere (la vie et le travail d'une équipe au sein d’un hôpital de Boston) et commencèrent à donner des cours à des étudiants pour le SAT test (Scholastic Aptitude Test- un examen d'entrée à l'université aux États-Unis).

Ce travail devint le maillon d'une chaîne qui conduisit Gordon à son premier véritabl…En lire plus sur Wikipedia