Livre
Néerlandais

Arveladze

Guido Eekhaut (auteur)
Dans la série:
Wolven; 1
Genre:
'Ecofin' is de cel Economische en Financiële Misdaden van de gerechtelijke politie in Antwerpen. Wanneer de Russische-Israëlische maffia neerstrijkt in de havenstad om daar de handel in drugs te regelen, ontmoet het team van deze cel een oude bekende: Vadim Arveladze, een uiterst gevaarlijke gangster die al eerder de buurt onveilig maakte. Arveladze is echter met een heel specifieke opdracht naar
Titre
Arveladze
Auteur
Guido Eekhaut
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2010
294, 8 p.
Note
Wolven is de proloog tot de nieuwe televisieserie van Eén
ISBN
9789022324769 (paperback)

Commentaires

Guido Eekhaut heeft zich op korte tijd een prominente plaats verworven in het wereldje van de Vlaamse thrillerschrijvers: met Absint won hij in 2009 de Hercule Poirotprijs, en met het onder een pseudoniem gepubliceerde Rode aarde werd hij voor dezelfde prijs genomineerd. Arveladze is een spin-off van de nieuwe VRT-fictiereeks Wolven.
Centraal in dit boek staat Ecofin, de cel economische en financiële
misdrijven van de gerechtelijke politie in Antwerpen, en als we Eekhaut mogen geloven is het daar allesbehalve een dooie boel met ambtenaren die vanachter hun computer allerlei documenten uitpluizen. Met vijf zijn ze in Arveladze: hoofdcommissaris Perseyn, commissaris Thomas Verhaeghe, hoofdinspecteurs Lena Beckers en Iris de Witte, en Tarik, een jonge Marokkaanse Belg die het undercoverwerk voor zijn rekening neemt.
In deze eerste van drie thrillers draait het om Vadim Arveladze, een gevoelloze maar erg intelligente topcrimineel van Joods-Russ…Lire la suite
Deze politiethriller is het eerste deel uit de serie Wolven*. Ecofin is een afdeling van de politie te Antwerpen die zich bezighoudt met economische en financiële misdaden. Ze krijgen te maken met een Russisch-Israëlische agent die geld probeert los te krijgen van rijke joden in Antwerpen. Deze Avernadze is erg gevaarlijk en deinst nergens voor terug. De rechercheurs hebben elk persoonlijke problemen en dat beïnvloedt soms hun werk en zeker de onderlinge samenwerking. Het verhaal is wat ingewikkeld doordat er verschillende misdadigers zijn waarvan niet helemaal duidelijk is wat hun doel is; het duurt even voor de lezer in de gaten krijgt wat het werk van deze politie-eenheid is. Misdaad blijkt lonend te zijn, zeker met de hulp van louche advocaten. Gebaseerd op de Vlaamse televisieserie 'Wolven'**; als spin-off werd voorjaar 2010 de film 'Wolf' uitgebracht. Filmfoto van de hoofdpersoon uit dit deel op het omslag. Paperback met normale druk.