Bande dessinée
Néerlandais

De papyrus van Kôm-Ombo

Frank Giroud (scénariste), Faure (dessinateur)
Sujet supplémentaire
Thrillers, misdaad, Manuscripten
Titre
De papyrus van Kôm-Ombo / [scen.] Giroud ; [tek.] Faure
Scénariste
Frank Giroud 1956-
Dessinateur
Faure 1947-
Langue
Néerlandais
Titre original
Le papyrus de Kom-Ombo
Éditeur
[Brussel]:: Glénat Benelux, 2003
56 p. : ill.
ISBN
90-6969-346-1

Commentaires

De realistische stripreeks "De tien geboden" heeft als hoofdthema de visie van de profeet Mohammed op deze geboden, die een samenvatting van zijn leer bieden. Deel 9 heeft als ondertitel "Begeer nooit andermans goed". Cairo 1798. De Franse vloot is bij Aboukir door de Engelse marine verslagen. Napoleon gaat desondanks voort met zijn Egyptische veldtocht. Een Franse legerofficier raakt in de ban van een archeoloog, die een kenner is van de Islam. Tezamen trekken zij naar het binnenland waar in de Nubische woestijn een zich uit de wereld teruggetrokken sekte een van de Islam afgeleid geloof beleidt. Evenals in de voorgaande delen speelt een mysterieuze tekst uit de 7de eeuw, de beginjaren van de Islam, een prominente rol. Degene, die kennis heeft genomen van de inhoud, maar er niet naar leeft, zal zichzelf te gronde richten. In deze sfeervolle stripreeks weet de auteur de per album wisselende tekenaars te inspireren tot het leveren van een topprestatie. Er is oog voor details, hoofdpers…Lire la suite

À propos de Frank Giroud

CC BY-SA 3.0 - Image by Esby (talk) 21:04, 23 June 2010 (UTC)

Frank Giroud, né le 3 mai 1956 à Toulouse et mort le 13 juillet 2018 à Montélimar, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frank Norbert Henri Giroud-Bit, dit Frank Giroud, réussit en 1977 le concours de l'École nationale des chartes, dont il démissionne sans obtenir le diplôme d'archiviste paléographe.

Après avoir obtenu un mémoire de maîtrise en histoire (1981), et passé l'agrégation d'histoire, il a enseigné cette discipline à Milan, puis Grenoble et accompagné de nombreux voyages organisés, ce qui lui a permis de connaître de nombreux pays et cultures. Très jeune, il écrit pour la bande dessinée et se consacre totalement au métier de scénariste à partir du succès de Louis la Guigne.

À signaler également ses inc…En lire plus sur Wikipedia