Bande dessinée
Néerlandais

De laatste soera

Frank Giroud (scénariste), Franz Drappier (dessinateur)
Sujet supplémentaire
Thrillers, misdaad, Manuscripten
Titre
De laatste soera / [scen.] Giroud ; [tek.] Franz
Scénariste
Frank Giroud 1956-
Dessinateur
Franz Drappier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La dernière sourate
Éditeur
[Brussel]:: Glénat Benelux, 2003
56 p. : ill.
ISBN
9789069693477

Commentaires

De realistische stripreeks "De tien geboden" heeft als leidend thema de visie van de profeet Mohammed op deze geboden, die een samenvatting van zijn leer bieden. Het 10de en afsluitende deel heeft als ondertitel "Gij zult anderen de liefde tot God bijbrengen door uw voorbeeld en niet door geweld". Opper-Egypte in het jaar 652, twintig jaar na de dood van de profeet. Onder de gelovigen bestaat nog geen eenheid in het beleven van de Islam. Bij het verzamelen van de getuigenissen van de profeet stuit een van de verzamelaars op een soera met tien geboden die door Mohammed zelf zouden zijn gekalligrafeerd op het schouderblad van een kameel. Deze tekst is niet apocrief en past volgens de machthebbers niet in de Koran. Een kleine gemeenschap bestrijdt dit en trekt zich terug uit de wereld om hun geloof te beleiden. In deze spannende en sfeervolle stripreeks weet de auteur door de diepgang van zijn scenario's de per album wisselende tekenaars te inspireren. Er is oog voor details; de hoofdper…Lire la suite

À propos de Frank Giroud

CC BY-SA 3.0 - Image by Esby (talk) 21:04, 23 June 2010 (UTC)

Frank Giroud, né le 3 mai 1956 à Toulouse et mort le 13 juillet 2018 à Montélimar, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frank Norbert Henri Giroud-Bit, dit Frank Giroud, réussit en 1977 le concours de l'École nationale des chartes, dont il démissionne sans obtenir le diplôme d'archiviste paléographe.

Après avoir obtenu un mémoire de maîtrise en histoire (1981), et passé l'agrégation d'histoire, il a enseigné cette discipline à Milan, puis Grenoble et accompagné de nombreux voyages organisés, ce qui lui a permis de connaître de nombreux pays et cultures. Très jeune, il écrit pour la bande dessinée et se consacre totalement au métier de scénariste à partir du succès de Louis la Guigne.

À signaler également ses inc…En lire plus sur Wikipedia