Livre
Néerlandais
Alice Dehaene is in behandeling bij psychiater Luc Graham. Ze weet dat er iets niet helemaal goed is in haar hoofd, maar wat? Graham moet haar helpen de verklaring te vinden voor haar periodes van geheugenverlies. Tijdens een experiment met foto's uit het verleden gaat iets mis en Alice ontvlucht in blinde paniek de behandelkamer.
Titre
Dagbehandeling
Auteur
Franck Thilliez
Traducteur
Richard Kwakkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Fractures
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
351 p.
ISBN
9789021807539 (paperback)

Commentaires

Alice Dehaene (25) is in 2007 in behandeling bij psychiater Luc Graham in Lille, omdat ze al jaren zwarte gaten ervaart: langere periodes dat ze zich niets herinnert, maar wel is gezien. Als Luc haar een serie testfoto’s laat zien, vlucht ze in paniek om een oorlogsfoto en valt in een zwart gat. Bijgekomen, ziet ze dat een man uit Calais op haar voicemail staat, belt en zoekt hem op. Hij zegt dat ze bij hem was in dat zwarte gat, ze concluderen dat Alice tweelingzus Dorothee, tien jaar geleden overleden, nog moet leven. Ook de rol van hun vader, ex-sterverslaggever die in 1982 in Libanon het bloedbad van Sabra en Shatila meemaakte, roept vragen op. En wat is er met Luc Graham? Ze gaan op onderzoek. De zevende thriller van de Franse auteur van thrillers en politieromans (1973) die in het Nederlands verschijnt. In deze goed vertaalde, spannende psychologische thriller zijn ingrijpende gebeurtenissen uit het leven van vader en dochters knap verwerkt tot een boeiend, goed opgebouwd en vaa…Lire la suite

À propos de Franck Thilliez

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Franck Thilliez, né le 15 octobre 1973 à Annecy, est un écrivain français, auteur de romans policiers et de thrillers, également scénariste.

Biographie

Né en 1973 à Annecy, Franck Thilliez étudie à ISEN Lille afin de devenir ingénieur en nouvelles technologies,, vit à Mazingarbe, petite commune entre Lens et Béthune dans le Pas-de-Calais.

Romancier, il est également scénariste et a coécrit, avec Nicolas Tackian, les dialogues du téléfilm intitulé Alex Hugo, la mort et la belle vie inspiré du roman américain Death and the Good Life de Richard Hugo, relocalisé en Provence pour l'adaptation à la télévision.

Grand passionné de thrillers, on retrouve dans ses romans quelques clins d'œil à leurs auteurs, comme Jean-Christophe Grangé , Stephen King, Joel Schumacher, Maurice…En lire plus sur Wikipedia