Livre
Néerlandais

Moord : een inleiding

Faye Kellerman (auteur), Tasio Ferrand (traducteur)
Een detective en zijn orthodox-joodse vrouw krijgen in een stadje bij Boston te maken met de moord op een studente aan de kunstacademie en vervalste Tiffany-ramen in een familiegraf.
Titre
Moord : een inleiding
Auteur
Faye Kellerman
Traducteur
Tasio Ferrand
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Murder 101
Éditeur
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
446 p.
ISBN
9789402722406 (paperback)

Commentaires

De zoveelste thriller van de Amerikaanse schrijfster (1952) met detective Pete Decker en zijn geliefde orthodox-joodse vrouw Rina Lazarus. Zij moeten wennen aan het rustige leven en het saaie politiewerk in een klein stadje in de buurt van Boston. Decker leeft op als een studente aan de kunstacademie vermoord wordt gevonden en op het kerkhof waardevolle Tiffany-ramen van een familiegraf vervalst blijken te zijn. De oude rot kan een collega, een net afgestudeerd rijkeluiszoontje, de kneepjes van het vak leren, zodat er weer veel uitgelegd kan worden. Was in ‘Het rituele bad’ (1998) de uitweiding over orthodox-joodse rituelen nog relevant, nu stoort het de voortgang. Ook het wel en wee van hun grote gezin en de inbreng van de knappe Rina krijgen veel aandacht ten koste van de spanning. De thriller is vlot geschreven met veel dialoog, maar het meest interessante is het onderzoek naar de kunstvervalsing.

À propos de Faye Kellerman

Faye Kellerman, née le 31 juillet 1952 à Saint-Louis dans le Missouri, est un écrivain américain de polars. Elle est la femme de l'écrivain Jonathan Kellerman et la mère de Jesse Kellerman.

Biographie

Œuvres

Série Peter Decker et Rina Lazarus

  1. (en) The Ritual Bath, 1986
  2. (en) Sacred and Profane, 1987
  3. (en) En lire plus sur Wikipedia