Livre
Français

La rêveuse d'Ostende

Verhalen waarin vrouwen leven met dromen of waanideee͏̈n die van grote invloed zijn op hun bestaan, zowel positief als negatief.
Sujet
Oostende, Liefde
Sujet supplémentaire
Oostende in de letterkunde, verhalen
Titre
La rêveuse d'Ostende
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Langue
Français
Éditeur
Paris: Albin Michel, 2007
246 p.
ISBN
9782253134374 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Vijf verhalen die je in één adem uitleest. Origineel, intrigerend, verschillend van onderwerp en stijl, maar met één thema: in hoeverre wordt ons bestaan bepaald door onze verbeeldingskracht? In het eerste verhaal vertelt Emma van A. een bijzondere liefdesgeschiedenis. Is het de waarheid of bestaat deze liefde alleen maar in haar fantasie? In het tweede verhaal zien we hoe gedachten kunnen leiden tot het verkeerd beoordelen van iemand en hoe ze zelfs tot een misdaad kunnen aanzetten. Het derde vertelt van een verpleegster die door een patiënt op andere gedachten wordt gebracht over haarzelf en die daardoor een nieuw leven kan beginnen. Het boek dat een man leest in het vierde verhaal maakt hem zo bang, dat zijn fantasie met hem op de loop gaat. En het vijfde verhaal gaat over een mysterieuze vrouw die jaren lang op het station staat te wachten met een bos bloemen in haar hand. Met deze verhalenbundel laat de schrijver zien dat hij terecht één van de beroemdste en meest gelezen schrijv…Lire la suite

À propos de Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Éric-Emmanuel Schmitt, né le 28 mars 1960 à Sainte-Foy-lès-Lyon (Rhône), est un dramaturge, nouvelliste, romancier, réalisateur et comédien franco-belge, traduit en 46 langues et joué dans plus de 50 pays.

Biographie

Jeunesse

Les parents d'Éric-Emmanuel Schmitt étaient professeurs d’éducation physique et sportive puis son père est devenu masseur-kinésithérapeute dans des cliniques pédiatriques ; de plus, son père fut champion universitaire de France en boxe et sa mère championne de course à pied,. Son grand-père était artisan joaillier.

Dans l'édition « Classiques & contemporains » de La Nuit de Valognes, il est déclaré que Schmitt se peint lui-même comme un adolescent rebelle, ne supportant pas les idées reçues et parfois victime d'accès de…En lire plus sur Wikipedia