Als Denny Malone, die leiding geeft aan een speciale eenheid van de New Yorkse politie, wordt betrapt op corruptie zet de FBI hem voor het blok: de gevangenis in of informant worden.
Titre
Lek
Auteur
Don Winslow
Traducteur
Tasio Ferrand
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The force
Éditeur
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
462 p.
ISBN
9789402726701 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Denny Malone geeft leiding aan een speciale eenheid van de New Yorkse politie die met zeer harde hand de orde in zijn district handhaaft. Daarbij wordt het nodige geweld en zelfs een enkele moord niet geschuwd en is er sprake van grootschalige corruptie, zodanig dat men zich afvraagt wat erger is, de politie of de bendes. Als de FBI bewijs ontvangt van corruptie wordt Malone voor het blok gezet: de gevangenis in of informant worden. Hij doet er alles aan om zijn eigen team buiten deze voorwaarde te houden. Aanvankelijk lijkt dat te lukken, maar Malone ervaart dat de corruptie zich uitstrekt tot de hoogste regionen van het stadsbestuur. Het is een thriller die haast overkookt van spannende gebeurtenissen, onverwachte wendingen en staaltjes durf en doodsverachting. Dat gaat gepaard met veel rauw realistisch taalgebruik, racistische getinte opmerkingen en etnische profilering. Ondanks dat hij niet deugt, is Malone een hoofdpersoon voor wie men sympathie kan opbrengen, meer dan voor zijn …Lire la suite

À propos de Don Winslow

Don Winslow, né le 31 octobre 1953 à New York, est un écrivain américain spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Né en 1953 à New York, Don Winslow a été comédien, metteur en scène, détective privé et guide de safari. Il est l'auteur de nombreux romans traduits en seize langues, dont plusieurs ont été adaptés par Hollywood. Après avoir vécu dans le Nebraska et à Londres, Don Winslow s'est établi à San Diego, paradis du surf et théâtre de certains de ses romans.

Œuvres

Série Missions de Neal Carey

  1. Cirque à Piccadilly, Gallimard, coll. « Série noire » En lire plus sur Wikipedia