Livre
Néerlandais
Een computerfreak heeft een softwareprogramma (Daemon) ontwikkeld dat de hele financie͏̈le wereld op zijn kop zet. Vervolg op 'Daemon'.
Sujet
Informatica
Titre
Ctrl Alt Delete
Auteur
Daniel Suarez
Traducteur
Frank Lefevere
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Freedom TM
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2010
445 p.
ISBN
9789024530113 (paperback)

Commentaires

Een computerfreak heeft een softwareprogramma (Daemon) ontwikkeld dat oorspronkelijk alleen als game bedoeld is. In een verbeterde vorm kent het mensen van vlees en bloed dezelfde kenmerken toe als in de virtuele wereld en wordt het nu gebruikt om data van grote financiële instituten te hacken. Het wordt een gevecht op leven en dood tussen de aanhangers van het darknet die streven naar een evenwichtiger, eerlijker financiële maatschappij, en de grootverdieners die hun macht willen beschermen met als derde speler de FBI. Aanhangers creëren een cyberzone op aarde in gesloten communities, een nieuwe Brave New World, waar gevochten wordt op leven en dood. Best te lezen na 'Daemon'*, debuutroman van de Amerikaanse systeemconsulent met veel actiescènes, wapens die uit de sf komen, avatars die de plaats van echte mensen innemen en doden die weer levend worden. Je hebt wel een behoorlijke brok fantasie nodig om je in het verhaal in te leven. Pijnlijk realistische en angstaanjagende cyberthril…Lire la suite

À propos de Daniel Suarez

CC BY 2.0 - Image by Joi Ito

Daniel Suarez, né le 21 décembre 1964 à Somerville dans le New Jersey, est un consultant en technologie de l'information et écrivain américain. Initialement, il a publié sous le pseudonyme Leinad Zeraus.

Sa première publication Daemon, fut auto-publiée en 2006 puis relancée par la maison d'édition Dutton en 2009.

The Wall Street Journal rapporte que Walter F. Parkes, producteur du film WarGames en 1983, a obtenu les droits d'adaptation du livre Daemon avec Paramount Pictures.

À la conférence TED de 2013 à Édimbourg, il est intervenu pour dénoncer les dangers que fait peser l'émergence des robots-tueurs autonomes associés au big data.

Œuvres

Série Daemon

  1. En lire plus sur Wikipedia