Livre
Néerlandais

De Da Vinci code

Dan Brown (auteur)

De Da Vinci code

Dans la série:
Titre
De Da Vinci code
Auteur
Dan Brown
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Da Vinci code
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2006 | Autres éditions
429 p.
ISBN
90-245-4800-4

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires


Brown, Dan
The Da Vinci code
In het Louvre wordt conservator Jacques Saunière vermoord. Hij laat wel nog een even raadselachtige als lugubere boodschap achter. Verdachte nummer één is Robert Langdon, hoogleraar religieuze symboliek aan de beroemde Harvard University. Hij had omstreeks het tijdstip van de moord een afspraak met het slachtoffer en zijn naam komt voor in de boodschap van Saunière. Met de hulp van Sophie Neveu, cryptologe bij de Franse politie en kleindochter van de vermoorde conservator, weet hij vlak voor zijn arrestatie te ontsnappen. Samen ontcijferen zij de raadselachtige boodschap, maar de oplossing confronteert hen met een eindeloze reeks nieuwe mysteries. Tijdens een dolle vlucht doorheen Frankrijk en Engeland proberen zij die te ontrafelen, maar ze hebben ook al hun vindingrijkheid nodig om uit de handen te blijven van de politie en van andere duistere machten die hen achternazitten. Geheime genootschappen als de Priorij van Sion en de conservatieve ka…Lire la suite
De moord op de curator van het Louvre dwingt een Amerikaanse kunsthistoricus een oeroud geheim en daarmee het moordmotief te ontsluieren, op basis van symboliek in Da Vinci's schilderijen. Zorgvuldig geconstrueerde, originele intrige, vanuit een nieuwe invalshoek voortbouwend op het idee achter 'Het Bernini Mysterie'*. Een oud geheim genootschap, Opus Dei en de beschrijvingen van kunstwerken, architectuur, documenten etc. zijn waarheidsgetrouw; verrassende feiten omtrent kunst, religie en geschiedenis zijn de basis van de intrige. Soepele stijl, beeldende couleur locale en levendige dialogen laten de spanning hoog oplopen. De personages worden round characters wiens intelligente omgang met de dubbelzinnige cryptische aanwijzingen zorgen voor verrassende wendingen en cliffhangers. Zorgvuldige vertaling, vrij kleine druk.

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du roman policier mâtiné d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine.

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgue à l’église. Son père, Richard, était un professeur de mathématiques, ainsi que l’auteur de manuel…En lire plus sur Wikipedia