Livre
Néerlandais
Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert.
Titre
De scherpschutter
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Traducteur
Bill Oostendorp Joost Van der Meer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The assassin
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2019
365 p.
ISBN
9789044355352 (paperback)

Commentaires

Privédetective Isaac Bell doet in opdracht van zijn agentschap onderzoek naar de onfrisse praktijken van oliemagnaat Rockefeller die een monopolie nastreeft en zijn tegenstanders intimideert. Wanneer die tegenstanders één voor één worden vermoord, wordt Matters, ook tegenstander, bang, kiest eieren voor zijn geld en sluit zich aan bij de vijand. Ook Bell die heimelijk verliefd is op de twee dochters van Matters loopt over naar het kamp van de vijand. Of speelt hij een undercoverspel? De gebeurtenissen spelen zich af in de Verenigde Staten maar ook in het Russische Baku in de tijd dat de oliebronnen daar bijna onuitputtelijk waren. Cussler (1931) staat al jaren aan de top en blijft altijd een hoog niveau halen, zo ook met dit achtste deel van deze historische detectivereeks die speelt in het begin van de twintigste eeuw. Het is een prequel op de reeks wat bij lezers voor verwarring kan zorgen. De intelligente plot, de sterke karakters én een slechterik zijn de traditionele ingrediënten…Lire la suite

À propos de Clive Cussler

CC BY-SA 4.0 - Image by Frédéric Neupont

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions