Livre
Néerlandais

Vertrek van station Atocha : roman

Ben Lerner (auteur), Ronald Vlek (traducteur)

Vertrek van station Atocha : roman

Genre:
De onzekere bespiegelingen van een jonge Amerikaanse dichter die na het krijgen van een prestigieuze beurs in Madrid onderzoek doet naar de literaire erfenis van de Spaanse Burgeroorlog.
Titre
Vertrek van station Atocha : roman
Auteur
Ben Lerner
Traducteur
Ronald Vlek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Leaving the Atocha station
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas Contact, 2012
204 p.
ISBN
9789020412253 (paperback)

Commentaires

Deze originele en prikkelende semi-autobiografische debuutroman van de jonge Amerikaanse schrijver (1979) van drie dichtbundels verhaalt de onzekere bespiegelingen van Adam Gordon, een jonge Amerikaanse dichter, over zijn belevenissen in Spanje na het krijgen van een prestigieuze beurs om in Madrid onderzoek te doen naar de literaire erfenis van de Spaanse Burgeroorlog. Hij is onzeker over zijn eigen identiteit als dichter, de relatie tussen kunst en werkelijkheid en vooral over de waarde van taal/literatuur/poëzie, daar ze te vaak worden gebruikt als projectievlak van persoonlijke voorkeuren. Hij slijt zijn dagen met pilletjes tegen paniek, joints, alcohol, koffie en het bedenken van steeds nieuwe strategieën om maar niet door de mand te vallen. Gordon maakt in zijn contact met het artistiek-mondaine Madrid, waar hij een tijd tussen twee vrouwen pendelt (van wie er een een dichtbundel van hem vertaalt), handig gebruik van zijn beperkte kennis van het Spaans om cool en kundig over te …Lire la suite

À propos de Ben Lerner

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

Ben Lerner, né le 4 février 1979 à Topeka dans le Kansas, est un écrivain américain.

Biographie

Fils d’un couple de psychologues renommés qui ont travaillé dans la clinique psychiatrique Karl Menninger, Ben Lerner a remporté plusieurs grands prix de poésie. Il vit aujourd'hui à Brooklyn.

Œuvres

Romans

  • Au départ d’Atocha, Éditions de l'Olivier, 2014 ((en) Leaving the Atocha Station, 2011)
  • 10:04, L'Olivier, coll. « Littérature étrangère », 2016 (En lire plus sur Wikipedia