Serie over het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar (1949-1993), leider van het Medillínkartel.
Onderwerp
Drugs, Escobar, Pablo
Titel
Narcos. Season 1
Acteur
Wagner Moura Boyd Holbrook Pedro Pascal
Componist
Pedro Bromfman
Taal
Meertalig, Engels, Spaans
Uitgever
Just Entertainment, © 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
10 x 60 min.
Aantekening
Afwisselend Spaans en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344759311

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie over het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar (1949-1993), leider van het Medillínkartel. In de hoofdrol de Braziliaanse acteur Wagner Moura (Tropa de elite), die voor deze rol Spaans leerde met het accent van Medellín. Seizoen 1 beslaat de jaren 1977-1992 en wordt verteld vanuit het perspectief van Steve Murphy (Boyd Holbrook), agent bij de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA die Escobar wil arresteren. Rosan Hollak (NRC 29-8-'15): 'De Braziliaanse regisseur gebruikt in Narcos de rauwe mix van fictie vermengd met documentairestijl. Een stijl die de kijker dichterbij de werkelijkheid en minder naar de glamour rondom Escobar moet trekken. (...) De slimme mix van feit en fictie levert, samen met het uitstekende acteerwerk van Wagner Moura (Escobar), een onderhoudende tv-serie op. Ook de jaren tachtig zijn tot in detail uitgewerkt. (...)'. Gemaakt voor Netflix, eerder verscheen al een Colombiaanse serie, 'Pablo Escobar : de beruchte drugsbaron…Lees verder

Over Wagner Moura

CC BY 2.0 - Foto van/door Senado Federal

Wagner Maniçoba de Moura (Salvador, 27 juni 1976) is een Braziliaans acteur.

Carrière

Moura studeerde journalistiek aan de Federale Universiteit van Bahia, maar besloot toen om een acteercarrière na te streven. Zijn doorbraak kwam in 2007 toen hij de hoofdrol had in het filmdrama Tropa de Elite. Vervolgens is Moura in toenemende mate verschenen in internationale producties. In 2013 speelde hij in de sci-fi film Elysium. In 2015-2016 vertolkte hij het hoofdpersonage Pablo Escobar in de Netflix-serie Narcos, waarvoor hij een Golden Globe-nominatie ontving.

Filmografie

Film

  • Pop Killer (1998)
  • Rádio Gogó (1999)
  • Woman on Top (2000)
  • Behind the Sun (2001)
  • As Três Marias (2002)
  • Caminho das Nuvens (2003)
  • Ca…Lees verder op Wikipedia