Boek
Nederlands

De Colombia connectie

Tom Clancy (auteur)

De Colombia connectie

In de reeks:
Genre:
Wanneer twee hooggeplaatste VS-functionarissen door de Colombiaanse drugsmaffia worden vermoord, gaan de Verenigde Staten onmiddellijk tot tegenactie over.
Titel
De Colombia connectie
Auteur
Tom Clancy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clear and present danger
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1989
447 p.
ISBN
90-229-7868-0

Besprekingen

Op zee wordt een Amerikaans gezin uitgemoord. De kustwacht dwingt de moordenaars tot een bekentenis: wraak van de Colombiaanse maffia. Het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, admiraal Cutter, krijgt van de president opdracht de cocaïnehandel met alle middelen te bestrijden. Cutter verzuimt echter het Congres in te lichten over zijn operaties: het neerschieten van drugsvliegtuigen, het bombarderen van drugspaleizen in Colombia en het zenden van commando's naar Colombia. Zijn tegenstander, een Cubaanse ex-geheim agent, weet Cutter hiermee te chanteren. Om zijn huid te redden besluit Cutter de commando's aan hun lot over te laten. Gewetensvollere topstukken van de CIA proberen de zaak te redden en brengen ten slotte Cutter ten val. Een spannende met vaart geschreven thriller, goed gedocumenteerd wat betreft wapensystemen, de CIA en FBI. Clancy vergeet ook de menselijke kant van de zaak niet, waardoor het verhaal aan geloofwaardigheid wint. Het is tamelijk gewelddadig, maar zal desond…Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia