Boek
Nederlands

Van slag

Suzanne Peters (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Evi (17) moet door een ongeluk lang revalideren en haar sportopleiding onderbreken. Steven wordt op sociale media ten onrechte beschuldigd van verkrachting waardoor zijn leven wordt gerui͏̈neerd. Als Evi en Steven elkaar toevallig ontmoeten, voelen ze zich aangetrokken tot elkaar maar het is bepaald geen onbezorgde verliefdheid. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Sociale media, Macht
Titel
Van slag
Auteur
Suzanne Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Dutch Venture Publishing, 2020
263 p.
ISBN
9789492585547 (paperback)

Besprekingen

De levens van Evi en Steven worden volledig op z’n kop gezet door omstandigheden, waaraan ze zelf geen schuld hebben. De verhalen van de twee jonge mensen, die niets met elkaar gemeen lijken te hebben, worden afwisselend verteld. Evi (17) volgt een sportopleiding, maar na een ongeluk moet ze zo lang revalideren, dat een volledig schooljaar in het water valt. Ze zit niet bij de pakken neer, maar gaat werken in een zwembad, waar ze Mick ontmoet, een knappe, maar stille introverte jongen. Steven heeft een geweldige nacht met een mooi meisje, maar wordt de dag erna via Facebook, Twitter en Instagram vals beschuldigd van verkrachting. Dit ruïneert zijn leven: hij raakt vrienden en zijn baan kwijt, krijgt haatbrieven en kan zich nergens meer vertonen zonder uitgescholden te worden. De verhaallijnen van Evi en Steven komen op verrassende wijze bij elkaar. Een New Adultroman, met iets volwassener thema's en hoofdpersonen dan YA, in vlotte schrijfstijl. Verhaal in korte hoofdstukken en met gel…Lees verder

Over Suzanne Peters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alexander Hettema

Suzanne Peters (Roermond, 30 april 1985) is een Nederlandse schrijver en tekstschrijver wonende in Zutphen. Op haar negentiende verscheen haar eerste boek.

Biografie

Suzanne Peters is geboren in Roermond. Op haar negentiende schreef ze het boek De draak van Katibal, dat ze vervolgens in eigen beheer heeft uitgegeven. Het was een interactief boek, waarbij de lezer zelf kon bepalen wat de hoofdpersoon ging doen. Later verscheen ook haar boek Lydo, eveneens in eigen beheer uitgegeven. Suzanne Peters heeft tevens geschreven voor uitgeverij Marken en heeft diverse delen voor de favorietserie op haar naam staan. In 2009 verschenen de eerste boeken van deze auteur bij Uitgeverij Ellessy. Sinds 2010 heeft Peters haar eigen bedrijf. Ze schrijft in opdracht diverse teksten voor websites.

Valentijngenootschap

Suzanne Peters is sinds 2016 bestuurslid van het Valent…Lees verder op Wikipedia