Jonathan Strange & Mr Norrell heeft meer dan vier miljoen lezers meegevoerd in zijn mysterieuze wereld. De roman werd meteen een klassieker en werd alom geprezen als een van de beste boeken van de 20ste eeuw. Nu, zestien jaar later, is het eindelijk tijd om het Huis binnen te gaan en Piranesi te ontmoeten. Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzinge
Titel
Piranesi
Auteur
Susanna Clarke
Vertaler
Jacqueline Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Orlando, © 2020
270 p.
ISBN
9789493081680 (hardback)

Andere formaten:

Over Susanna Clarke

Susanna Clarke (1959, Nottingham) is een Britse fantasy-schrijfster. Ze studeerde aan de prestigieuze Universiteit van Oxford.

Met haar debuutroman, Jonathan Strange & Mr. Norrell, won ze in 2005 de prestigieuze Hugo Award, de World Fantasy Award, de Locus Award en de Mythopoeic Award. Voordat Clarke in 1992 aan dit boek begon, had ze diverse posten bij uitgeverijen van non-fictie. In 1990 doceerde ze Engels aan leidinggevenden bij Fiat in Turijn en het jaar daarna was ze lerares Engels te Bilbao. Van 1993 tot 2003 werkte ze bij de uitgever Simon & Schuster in Cambridge aan kookboeken.

Vanaf 1996 heeft ze zeven korte verhalen gepubliceerd. Met het bijna 800 pagina’s tellende boek Jonathan Strange & Mr Norrell brak ze wereldwijd door. Het verhaal speelt in het 19e-eeuwse Engeland tijdens de napoleontische oorlogen. Met de komst van Mr. Norell keert magie terug naar Engeland.

Clarke woont in Cambridge met haar partner, de sciencef…Lees verder op Wikipedia