Boek
Nederlands

Nino, het kleine vuurvliegje

Sueli Menezes (auteur), Giuliano Ferri (illustrator), Joukje Akveld (vertaler)
Het kleine glimwormpje Nino droomt ervan zo fel te kunnen schijnen als de maan. Hij ontdekt dat je met samenwerken heel wat kan bereiken.
Onderwerp
Samenwerken
Extra onderwerp
Dierenverhalen, prentenboeken
Titel
Nino, het kleine vuurvliegje
Auteur
Sueli Menezes
Illustrator
Giuliano Ferri
Vertaler
Joukje Akveld
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Nino, das Glühwürmchen
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789051161892 (hardback)

Besprekingen

Nino, het kleine vuurvliegje wil net zo helder schijnen als de maan. Samen met de andere vuurvliegjes wil hij de nacht verlichten. Maar hoe? Gelukkig heeft een oude vuurvlieg een idee, en met elkaar maken de vuurvliegjes een betoverende voorstelling. De dieren in het oerwoud vinden het prachtig. En de maan? Die kan de vuurvliegjes inschakelen als hij een keertje moe is. Prentenboek met de boodschap dat als je iets echt wilt, het ook lukt. Als je het maar samen doet. Mooie sfeervolle illustraties met het lichtje van de vuurvliegjes als fonkelend geel oplichtend stipje, en als de vuurvliegjes samenwerken zelfs met glimmend gouden opdruk. Dit zorgt voor een prachtige illustratie als alle vuurvliegjes bij elkaar de maan vormen. Zelfs op het achterplat zijn flonkerende vuurvliegjes te zien, doordat uitgestanste cirkels zicht bieden op het goudglimmende oppervlak eronder. Aantrekkelijke, mooi uitgevoerde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Nino het kleine vuurvliegje

Nino is een klein vuurvliegje, té klein vindt hij. Hij is verdrietig omdat hij nooit zo helder licht zal kunnen geven als de maan. Wanneer Nino zijn beklag doet bij zijn mama luistert de maan mee. De maan wil Nino helpen en vertelt hem de volgende nacht dat hij te moe is en wil rusten achter de bergen. Nino is dolgelukkig dat hij een kans krijgt om de heldere maan te vervangen. Hij verzamelt alle vuurvliegjes, want alleen kan hij het bos niet verlichten. Alle vuurvliegjes vormen samen een grote vuurvliegjesbal en die geeft wel ontzettend veel licht. Alle dieren kijken ademloos toe, want de vuurvliegjes geven niet alleen ontzettend veel licht, op het einde van de nacht vliegen ze elk een andere kant op en dat zorgt voor een betoverend schouwspel. Nino is dolgelukkig dat het hem gelukt is.
De sfeer in het boek is mooi gebracht. 's Nachts hangt er nevel doorheen het bos, als de avond valt komt er een rode gloed over het blad en het moment dat alle vuurvliegjes een andere kant op vl…Lees verder

Suggesties