Boek
Nederlands

De Maya profetie

Steve Alten (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
+1
De Maya profetie
×
De Maya profetie De Maya profetie

De Maya profetie

Steve Alten (auteur), Frank Lefevere (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Een briljante, geestelijk gestoord verklaarde Amerikaanse archeoloog is ervan overtuigd dat op 21-12-2012 een apocalyptisch einde aan de wereld komt, tenzij hij een geheime code kan ontcijferen.
Titel
De Maya profetie
Auteur
Steve Alten
Vertaler
Frank Lefevere
Uniforme titel
Domain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mayan prophecy
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
423 p.
ISBN
9789024557981 (paperback)

Besprekingen

De naïevelingen die nog geloven dat op 21 december 2012 de wereld zal vergaan, kunnen best Altens roman lezen om hun angst definitief weg te nemen, voor de anderen is het gedoe rond het zoveelste apocalyptische waanidee puur tijdverlies. De Maya profetie verscheen in 2001 en maakt deel uit van een trilogie, de uitgave van de Nederlandstalige versie zal wel te maken hebben met het naderen van de bewuste datum waarop de laatste cyclus van het Maya-scheppingsverhaal eindigt. Op die winterzonnewende zou de strijd tussen de troepen van het goede en het kwade definitief beslecht worden. Deze avonturenroman eindigt dan ook de met de aangekondigde en eerder hilarische strijd tussen de held van dienst en een reusachtig reptiel (Tezcatlipoca, de god van de onderwereld) dat oprijst uit een buitenaards ruimteschip dat miljoenen jaren begraven lag in de Mexicaanse Golf.
Nochtans begint het verhaal veelbelovend, met het interessante dagboek van een archeoloog die de oude bekende vindpl…Lees verder
Dominique Vazquez gelooft als enige de opgesloten psychiatrische patiënt Mick Gabriel die zegt dat de aarde volgens Maya-overleveringen op 21 december 2012 zal vergaan, en helpt hem ontsnappen. Geheimzinnige kernontploffingen brengen ondertussen de wereld op de rand van een wereldwijde kernoorlog terwijl onder de oceaan zoveel hitte wordt gesignaleerd dat schepen erdoor vergaan. Alleen Mick en Dominique leggen het verband met de Maya-profetie. Zeer fantasierijk geschreven verhaal dat zoveel verhaallijnen kent dat je als lezer alle zeilen bij moet zetten om het enigszins te kunnen volgen. Het gegeven is bekend, maar wordt door de te grote fantasie van de auteur en de matig uitgewerkte karakters ongeloofwaardig neergezet. Het verhaal weet ondanks de spanning daardoor niet echt te boeien. Voor liefhebbers van spannende boeken die zijn gebaseerd op oude voorspellingen. Kleine druk.

Over Steve Alten

Steve Alten (21 augustus 1959, Philadelphia) is een Amerikaans sciencefictionauteur. Alten schrijft sinds 1997. Eén van zijn boekenseries, getiteld Meg, gaat over de megalodon, een uitgestorven haai die twintig meter lang wordt, die terugkeert en een ravage aanricht. Een groot aantal van zijn boeken gaat over rampen die de wereld treffen.

Boeken

  • 1997 - Meg, A Novel of Deep Terror (Meg-serie), vertaald als Megalodon
  • 1998 - Fathom (In 2001 uitgebracht als Domain, en in 2011 als The Mayan Prophecy), vertaald als De Maya Profetie
  • 1999 - Meg: The Trench (Meg-serie), vertaald als Beet!
  • 2002 - Goliath
  • 2004 - Resurrection (In 2011 uitgebracht als The Mayan Resurrection)
  • 2005 - Meg: Primal Waters (Meg-serie)
  • 2006 - The Loch
  • 2007 - The Shell Game
  • 2009 - Meg: Hell's Aquarium (Meg-serie)
  • 2009 - Phobos: May…Lees verder op Wikipedia