Dvd
Engels

Endeavour Morse. Het complete 6e seizoen

Shaun Evans (acteur), Roger Allam (acteur), Barrington Pheloung (componist)
In 1969 moeten DS Endeavour Morse en zijn nieuwe assistent riskante en shockerende zaken oplossen.
Titel
Endeavour Morse. Het complete 6e seizoen
Acteur
Shaun Evans Roger Allam
Componist
Barrington Pheloung
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
4 x ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983969728

Besprekingen

Zesde seizoen (2019) van de Britse politieserie 'Endeavour Morse', een prequel-reeks bij de langlopende en populaire serie 'Inspector Morse'. In plaats van John Thaw zien we nu Shaun Evans (Silk) als de jonge Endeavour Morse. In juli 1969 is Cowley Station in Oxford gesloten en het team opgesplitst. Endeavours assistent DC George Fancy (Lewis Peek) werd onder verdachte omstandigheden neergeschoten. Endeavour zelf werkt nu op een afgelegen post, maar de moord op een schoolmeisje brengt hem weer in contact met zijn ervaren collega en mentor Fred Thursday (Roger Allam) en misschien de kans om terug te keren naar Oxford. Maar wil hij wel deel uitmaken van het nieuwe team? Verder krijgt Endeavour te maken met onder meer het verdachte verongelukken van een jonge veelbelovende astrofysicus en zijn vriendin en de moord op een bibliothecaris in The Bodleian Library. Vier tweedelige afleveringen.

Over Shaun Evans

CC BY 2.0 - Foto van/door Ibsan73

Shaun Francis Evans (Liverpool, 6 maart 1980) is een Brits acteur. Hij is in Nederland vooral bekend geworden door zijn rol als de jonge Endeavour Morse in de gelijknamige televisieserie, waarvan de eerste aflevering op 29 mei 2013 door de KRO in Nederland werd uitgezonden.

Biografie

Evans familie kwam uit Noord-Ierland. Hijzelf is geboren en getogen in Liverpool, waar zijn vader taxichauffeur was en zijn moeder in de gezondheidszorg werkte in een ziekenhuis. Hij heeft een elf maanden oudere broer. Evans verwierf een studiebeurs voor St Edward's College, dat hij van 1991 tot 1998 bezocht en waar hij begon met acteren in schoolproducties. Hij volgde en voltooide een cursus aan het National Youth Theatre voordat hij als 17/18-jarige naar Londen ging. Evans deed daar zijn acteursopleiding aan de Guildhall School of Music and Drama.

Carrière

Evans kre…Lees verder op Wikipedia