Dvd
Engels

Extras. De complete serie 1

Ricky Gervais (regisseur), Stephen Merchant (regisseur)
Een werkloze acteur hoopt op een doorbraak en brengt intussen zijn tijd door als figurant
Titel
Extras. De complete serie 1 / written and dir. by Ricky Gervais and Stephen Merchant
Regisseur
Ricky Gervais 1961- Stephen Merchant
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: BBC Worldwide, 2006
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 180 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
7321932865226

Besprekingen

De BBC-serie 'Extra's' werd geschreven en geregisseerd door Ricky Gervais en Stephen Merchant, bekend geworden met de serie The office. Gervais is Andy Millman, een gefrustreerde acteur die hoopt op een grote doorbraak en intussen zijn tijd doorbrengt als figurant. Veel van zijn tijd gaat op aan roddelen, klagen en ruziën in de pauzes. Merchant is zijn impressario, Ashley Johnson een bevriende collegafigurant. In elke aflevering doet Andy mee in een andere film, met een beroemde acteur in een gastrol. Bart van der Put (Het Parool 13-9-'06): '(...) De centrale grap is dat de serie de figuranten tot sterren maakt, terwijl filmsterren als Ben Stiller, Kate Winslet en Samuel L. Jackson tot aangever worden gereduceerd. Wie The office kent zal ongemakkelijke en tenenkrommende situaties verwachten, en wordt niet teleurgesteld: Gervais en Merchant blijven ongeslagen in hun vermogen plaatsvervangende schaamte aan de schaterlach te koppelen. Toch lijkt het duo iets milder te zijn geworden (...)…Lees verder

Over Ricky Gervais

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Ricky Dene Gervais (Reading, Berkshire, Engeland, 25 juni 1961) is een Brits komiek, acteur en schrijver.

Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisieseries The Office en Extras. Hiervoor ontving hij verschillende prijzen.

Gervais is, samen met Stephen Merchant en Karl Pilkington, maker van drie podcastseries onder de naam The Ricky Gervais Show. Deze uitzendingen bezorgden hen een recordaantal luisteraars en zo een plaats in het Guinness Book of Records.

Gervais schreef en toerde met enkele onemanshows, waaronder Animals en Politics. Zijn voorlaatste liveshow, Fame, vond plaats in januari 2007 en was binnen 45 minuten uitverkocht. Hij schreef één aflevering van The Simpsons, waarin hij zelf ook een rol kreeg.

Zijn laatste show is getiteld Science. De tour bevatte elf data. De voorstelling in The Scottish Exhibition and Conference Centre in het Schotse Glasgow werd va…Lees verder op Wikipedia