Boek
Nederlands

Marco Polo

R.H. Schoemans (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het leven van Marco Polo (1254-1324), de ontdekker van de zijderoute naar China. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Polo, Marco
Titel
Marco Polo
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2000
92 p.
ISBN
90-317-1549-2

Besprekingen

Het bekende levensverhaal van Marco Polo wordt in dit boek gebracht als een prozaverhaal met tussendoor in een kleiner lettertype stukjes informatieve tekst, bijvoorbeeld over zijde, papiergeld, e.d. De hoofdfiguren zijn Marco Polo en de gids Likdoorn. Het verhaal gaat grofweg door de belevenissen van Marco Polo heen vanaf het vertrek uit Venetië, het (gedwongen) verblijf in China tot zijn terugkeer als miljonair. Het geheel is onderhoudend geschreven. De populaire schrijfstijl maakt het geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Er zijn geen illustraties. Voorin het boekje is een kaartje met de Zijderoute getekend, achterin staat een korte jaartallen-biografie van Marco Polo en van de Chinese leider Kublai Khan.

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

…Lees verder op Wikipedia