Boek
Nederlands

In de greep van een stalker

R.H. Schoemans (auteur)

In de greep van een stalker

In de reeks:
Top
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het leven van de 13-jarige Clara en haar moeder verandert ingrijpend als ze worden lastiggevallen door een stalker. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Stalken
Titel
In de greep van een stalker / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
197 p.
ISBN
90-317-1794-0

Besprekingen

Het leven van de 13-jarige Clara verandert ingrijpend wanneer zij en haar moeder worden lastiggevallen door een stalker. Omdat er weinig schot zit in het politieoptreden gaan Clara en haar vriendinnen zelf op onderzoek uit en belanden zij en haar moeder in een hachelijke situatie. Uiteindelijk wordt de dader (uit onverwachte hoek) ontmaskerd. Een redelijk spannende, traditioneel opgebouwde, thriller met een aardig plot. De karakters zijn nogal clichématig en het verloop van de gebeurtenissen is vrij voorspelbaar. De ontknoping, waarbij de dader wordt ontmaskerd, komt uit de lucht vallen. Het middenstuk waarin Clara en haar moeder de gehele situatie analyseren en het stalken door blijft gaan wordt uiteindelijk wat langdradig. Het boek bestaat uit twintig ongenummerde, getitelde, hoofdstukken. Op de spannende omslag is de hoofdpersoon te zien met op de achtergrond een aanstormende auto. Vanaf ca. 13 jaar.

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

…Lees verder op Wikipedia