Boek
Nederlands

De verdwenen plank

Ray Goossens (auteur), Raoul Cauvin (auteur), Ilse Uyttendaele (bewerker)
In de reeks:
Musti; 2
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het hok van meneer Hond mist een plank. Musti wil meneer Hond helpen en gaat op zoek naar de verdwenen plank. Prentenboek in oblong formaat met kleurenillustraties uit de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen
Titel
De verdwenen plank
Auteur
Ray Goossens Raoul Cauvin 1938-
Bewerker
Ilse Uyttendaele
Illustrator
LittleBigMachine
Taal
Nederlands
Uitgever
Groot-Bijgaarden: Paradiso.books, 2007
[20] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Musti'
ISBN
9789089170026

Besprekingen

Ook het populaire figuurtje Musti ontsnapte eind 2007 niet aan de nieuwste computertechnieken en kreeg een 3D-jasje aangemeten. Want hoewel Ray Goossens Musti al in 1945 voor de eerste keer uit zijn tekenpen toverde, is het katje in de loop der jaren nauwelijks veranderd en gerestyled (dit in tegenstelling tot bv. Garfield). Tegelijk met de start van de nieuwe 3D-serie op Ketnet eind 2007, werden ook een zestal boekjes gelanceerd waarin de nieuwe Musti en haar vriendjes (Meneer Konijn, Mevrouw Schildpad en Meneer Hond) in hun driedimensionale glorie te bewonderen zijn.

In De regenmaker is het volop zomer en heeft het al dagen niet meer geregend. Mevrouw Schildpad ligt te puffen in haar schild, totdat Musti haar nat spuit met de tuinslang. Ook Meneer Konijn kan wel wat afkoeling en een douche gebruiken, maar de waterpret duurt slechts tot de waterput leeg is en de vrienden zich genoodzaakt zien binnen te gaan spelen. De verdwenen plank gaat over Meneer Hond die ee…Lees verder
Uit het hok van meneer Hond is een plank verdwenen. Daarover is hij erg verdrietig. Musti wil hem wel helpen. Hij vindt de plank bij mevrouw Schildpad en meneer Konijn die de plank als wip gebruiken. Met papa’s hulp wordt de plank weer vastgespijkerd op dezelfde plaats. Musti vertelt niet wie de plank hebben weggehaald, maar de twee boosdoeners vinden dat zij het zelf moeten opbiechten aan meneer Hond. Deeltje uit een reeks boeken over Musti*, het Belgische tv-figuurtje dat ook op de Nederlandse zenders te zien is en doet denken aan Bruna's Nijntje. Prentenboek in oblong formaat met stevige pagina's. De illustraties zijn statische computeranimaties in kleur, gebaseerd op de tv-serie. De tekst, die uit veel dialoog bestaat en af en toe moeilijke woorden bevat, staat onder de illustratie op een gekleurde ondergrond. Er wordt niet altijd goed Nederlands gebruikt: “alleen ze (de plank) vastspijkeren kan ik niet”. Commerciële uitgave met een moralistisch trekje. Zeer herkenbaar voor de fan…Lees verder

Over Ray Goossens

Ray Goossens (Merksem, 26 oktober 1924 - Deurne, 10 december 1998) was een Vlaamse animator. Hij is vooral bekend als de bedenker van Musti en Plons de kikker.

Zijn eerste animatiestudio stichtte hij in 1940 te Antwerpen, Animated Cartoons. Hoewel de tekenfilms succes hadden moest de studio wegens geldgebrek na een paar jaar alweer sluiten. Na de oorlog was hij actief als illustrator en striptekenaar van onder meer de gagreeksen Tijl Uilenspiegel, Jeepke's Avonturen en Meneer Snor.

Vanaf 1959 werd hij zes jaar lang artistiek directeur van de Belvision-studio te Brussel. In 1965 verlaat hij Belvision om opnieuw autonoom te kunnen werken. Op het einde van de jaren 60 wordt hij echter weer artistiek directeur, deze keer bij de studio's van uitgeverij Dupuis: TVA. Bij de TVA-Dupuis-studio realiseert hij verscheidene films en televisieseries voor kinderen.

Goossens was ook betrokken bij veel tekenfilmverfilmingen van bekende stripreeksen, zoals …Lees verder op Wikipedia

Suggesties